• 9.372.674 stemmen

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Marjoleine Boonstra

Plot Code Groen

In fluorescerende, oranje pakken kruipen ze op hun knieën door het groen. Ze zijn fysiek of mentaal niet voor honderd procent inzetbaar op de arbeidsmarkt en ook voor henzelf is het code oranje. Terwijl ze de Nederlandse parken en perken leefbaar houden, proberen ze hun leven weer op de rails te krijgen en richting code groen te bewegen. Dat blijkt geen sinecure. In 'Code Groen' ontdekken we hoe ze hun leven weer op de rails proberen te krijgen en zichzelf weer in de spiegel durven aan te kijken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mrklm

mrklm

Omroep HUMAN levert opnieuw een puike documentaire af, deze keer over de mensen achter de oranje hesjes die op veel plekken in ons land zorgen voor het onderhoud van het groen. Boonstra volgt een aantal mensen die werken voor Pantar, een leerwerkbedrijf dat mensen helpt om zich voor te bereiden op een volledig zelfstandige plek op de arbeidsmarkt. Alle werknemers hebben een bijzonder achtergrondverhaal en hebben grote problemen gekend, maar erkennen én ervaren het nut van hun werk, zowel in praktische als in persoonlijk opzicht. Simpel qua opzet en gemaakt met integriteit en respect en interesse voor de geïnterviewden.