• 9.373.752 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Nigel Lesmoir-Gordon

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Is God a Number?

Eeuwenlang hebben astronomen en wiskundigen met ontzag en verwondering naar de hemel gekeken, om te ontdekken of er een meesterplan is. Van het eindige tot het oneindige, van de kleinste subatomaire deeltjes tot het volledige heelal: er is bewijs van het werk van een meesterlijke wiskundige. Deze documentaire fungeert als een diepgaand onderzoek naar de kracht en de grenzen van de wiskunde om de wereld waarin we leven te beschrijven.

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Er was een tijd dat wetenschap ons ver weg van 'God' bracht. Tegenwoordig brengt de wetenschap ons dichter bij 'God'. Men is tot het besef gekomen dat men met logica en rede het universum nooit helemaal zal kunnen verklaren.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

EIGER3970 schreef:

Met een "god" komt de verklaring verder ook niet dichterbij natuurlijk. Het blijft een uitvlucht.

Zelf houd ik het bij 7, van Wittgenstein: 'Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen.".

avatar van EIGER3970

EIGER3970

'The limits of my language are the limits of my mind', Ludwig Wittgenstein.

avatar van robertinho

robertinho

Ik heb deze vanochtend geprobeerd, maar die man met die ingestudeerde tekst die door dat bos klauterde... mijn God... Was niet te doen.

Wel goeie visuals.