• 9.373.568 stemmen

Listening to Kenny G (2021)

Documentaire / Muziek | 97 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Geregisseerd door: Penny Lane

Met onder meer: Kenny G, Clive Davis en Allen Kepler

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Listening to Kenny G

Muzikaal meesterbrein of zielloze geldmachine? De meningen over Kenny G lopen sterk uiteen. Filmmaker Penny Lane vraagt zich af waarom deze immens populaire saxofonist sommige mensen zo op de kast jaagt. In Listening to Kenny G laat ze beide kampen aan het woord, met de artiest zelf als middelpunt.

Zichzelf

avatar van RedLine

RedLine

Prachtige vent toch? Belachelijk gemaakt door mensen die er zogenaamd verstand van hebben. En uiteindelijk lacht deze man het laatst. Artiesten die hem uitlachen verkopen minder platen dan deze man. Artiesten die zichzelf beter vinden dan Kenny G. Deze man is misschien niet de beste uit zijn vak maar waarschijnlijk wel de aller slimste aangezien zijn verkoopcijfers.

avatar van james_cameron

Sympathieke, vaak erg grappige documentaire van HBO over de maestro van de liftmuziek: Kenny G. Voor- en tegenstanders komen uitgebreid aan het woord, alsmede de saxofonist zelf, die zo enthousiast en geanimeerd overkomt dat je haast vergeet hoe arrogant hij is. De 'smooth jazz' van de beste man blijft vreselijk wat mij betreft, maar na het bekijken van deze zeer onderhoudende docu heb ik wel het nodige respect voor hem gekregen, zeker wat betreft zijn doorzettingsvermogen en werkethiek.