• 9.378.340 stemmen

Liefde zonder Grenzen (2021)

Romantiek / Komedie | 95 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Appie Boudellah en Aram van de Rest

Met onder meer: Yolanthe Cabau, Jim Bakkum en Abbey Hoes

Releasedatum: 14 oktober 2021

Plot Liefde zonder Grenzen

"“Liefde Zonder Grenzen” is a refreshing romantic comedy that celebrates love and life!"

'Liefde zonder Grenzen' volgt de liefdeslevens van de zussen Eva en Lieke, broer Maarten en vader Ferry. Al hun levens zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard. Zal de liefde ondanks alle vooroordelen uiteindelijk toch overwinnen?

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Best een aardige film voor Nederlandse begrippen.

Het is niet echt een komedie, vind ik. Het is meer een drama film.

Iedereen doet zijn best qua acteren. Soms wat houterig en gemaakt, maar vaak oprecht.

Fijn tussendoortje, maar verwacht geen kippenvel.

avatar van mrklm

mrklm

Formulematige ensemblefilm over de liefdesperikelen van een gezin. Vader Ferry [Hajo Bruins] heeft zijn bedenkingen bij de keuzes die zijn kinderen maken en zoekt een manier om een nieuwe levenspartner te vinden; Eva [Yolanthe Cabau] houdt geheim dat ze baarmoederhalskanker heeft en werkt samen met kankerpatiënt Luke [Soy Kroon] een bucketlist af; Maarten [Jim Bakkum] houdt zijn buitenechtelijke affaire met Hugo [Freek Bartels] geheim; Lieke [Abbey Hoes] woont samen met de Marokkaanse Brahim [Hassan Slaby], die zijn relatie geheim houdt voor zijn familie. Al het leed dat familie heet komt vanzelfsprekend boven tijdens wat een gezellige familiebijeenkomst had moeten zijn. Wisselende vertolkingen, maar van dit materiaal valt sowieso weinig soeps te maken.

avatar van AngelicV

AngelicV

Flinterdun verhaaltje met Yolanthe als modeshow mannequin. Teveel verhaallijnen die oppervlakkig worden aangeraakt, zodat geen van de personages echt wordt uitgediept. Pluspuntje voor Hajo Bruns

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseursduo Appie Boudellah en Aram van de Rest brengen een hoop verschillende verhalen binnen een relatief kleine cirkel bij elkaar, waarvan het ene gedeelte werkt en het andere juist weer niet. Over het algemeen hebben de personages erg last van het ik-maak-domme-keuzes syndroom. Er zitten een hoop volstrekt onbegrijpelijke momenten in Liefde zonder Grenzen, albeit met acteurs die hun rollen overtuigend neerzetten en daar wat geloofwaardigheid mee scoren. Het vermaakt allemaal prima en het tempo ligt hoog genoeg, dat samen met een volle inhoud goed werkt. Het gebrekkige scenario en een weinig opvallende inmenging vanuit de regie zorgen echter voor een nipte onvoldoende.