• 9.373.631 stemmen

Geregisseerd door: Bob Pipe

Met onder meer: Kezia Burrows, James Groom en Katrin Larissa Kasper

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Soul Reaper

"The soul is there for the taking."

Charlie gaat trouwen. Wanneer hij zijn vrienden uitnodigt voor een vrijgezellenweekend in een afgelegen Britse hut, denkt de groep dat het een geweldige kans is om de Verenigde Staten achter zich te laten en een feestje te vieren met hun oude vriend. Charlie heeft echter niet de volledige waarheid over de reis verteld aan zijn vrienden. De gebeurtenissen nemen al snel een sinistere wending wanneer de vrienden één voor één beginnen te verdwijnen. Is het weer een grap van Charlie? Of is er een duistere demonische kracht in het bos losgelaten?

avatar van horizons

horizons

lol @ dat portaal op het einde en hoe ze erin vallen.

avatar van Curriculum

Curriculum

horizons schreef:
lol @ dat portaal op het einde en hoe ze erin vallen.

Haha, helemaal met je eens. Wat een gedrocht was dit zeg. Volgens mij waren de schrijver(s) van deze film stomdronken, high en stoned van alle drugs die ze maar konden vinden.

Niks waard.....

☆0,5

avatar van trinco

trinco

Ik zou toch eens moeten stoppen met horror-films kijken, altijd hetzelfde.

Óf het is een groepje bloed-irritante, zuipende, blowende en n**kende jongeren in een afgelegen bos, óf het is zo'n zemelig gezinnetje dat hun droomhuis vind maar waar het dan blijkt te spoken.

Deze film was helemaal bagger, te idioot voor woorden.

Zonde van je tijd.

avatar van Film Pegasus

Een film die absoluut niet bijzonder begint met het ultieme cliché van een groep jongeren in een afgelegen bos. Gaandeweg lijkt de film nog wel moeite te doen om sfeer op te bouwen, maar elke poging loopt op niets uit voor het echt goed werkt. Bovendien zijn de scènes met enige actie zo slecht gedaan - zelfs voor een B-films als dit - dat het eerder slecht is dan lekker fout. Jammer, want ook al wordt dit sowieso niets, kan met een beetje zelfspot en iets meer sfeer dit nog een aangename horror worden voor liefhebbers van het genre.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Dit heeft niks meer met "Film" te maken. Degene die dit heeft gefinancierd moet terug naar de opname afdeling van het gesticht

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Soul Reaper is voor een lange tijd best aardig genrewerk dat zichzelf op het rechte pad houdt ondanks de soms gebrekkige regie. Het blijft rondom het begin en middenstuk een erg wisselvallende film die gestileerde sfeerzettingen afwisselt met redelijk saaie bosbeelden, maar is niettemin interessanter dan soortgelijke films.

Een aantal onzichtbare personages gaan met elkaar op vakantie in een mysterieus bos voor welke reden dan ook, die ben ik allang weer vergeten. In ieder geval biedt het aardig wat gas voor een vermakelijke horrorfilm. De film oogt niet te goedkoop, toont hier en daar wat professionele beelden en kakt nergens echt in. Het is pas de finale waar de film integraal de bocht uit zoeft.

Daar worden namelijk alle registers open gezet, maar waar dit normaal voordelig moet zijn komt het deze film niet ten goede. Een aantal vreselijke effecten vormen een combinatie met dwaasheid die het eindresultaat vooral rommelig en warrig laat eindigen. Het is jammer want de rest van de film is behoorlijk simpel van aard, waarom ze het dan in de laatste 5 minuten volledig om moeten gooien snap ik niet helemaal.

Dat is dan ook alles wat er eigenlijk over te zeggen heb. Soul Reaper is een film die je waarschijnlijk redelijk 'plots' tegenkomt op Netflix, maar ook eentje die je snel weer vergeten bent. Het simplisme vormt een degelijke opbouw voor een leuke slotfase, maar vervolgens pakten de regisseurs het verkeerde script zonder dit op te merken. Jammer, maar verder ook niet zo slecht als de gemiddelde cijfers beweren. Er is namelijk ook nog poep zoals Romina.

avatar van Jof007

Jof007

Ik weet eigenlijk niet zo goed waar naar ik heb zitten kijken. Deze film overtreft mij verwachtingen. Ik had namelijk een slechte film verwacht, maar de film is nog slechter dan ik dacht. Het was een beetje van alles iets, maar ook weer helemaal niks. Door de personages voelde de film niet zo kinderachtig, maar ik kon het nergens serieus nemen vooral het einde was absurd. Dus voor het einde zou ik het aanraden om te kijken.