• 9.373.557 stemmen

Met onder meer: Burak Ates, Dimitri Stapfer en Ecem Aydin

Gesproken taal: Duits en Turks

Releasedatum: 2 juni 2022

Plot Beyto

Beyto, de enige zoon van een Turks emigrantengezin, staat middenin het leven. Hij is een talentvol zwemmer, een gemotiveerde leerling, een koele gozer. Zijn toekomst lijkt er rooskleurig uit te zien. Maar zijn wereldje stort in als hij verliefd wordt op zijn trainer Mike. Geschokt en beschaamd zien zijn ouders maar één uitweg: om de eer te redden moet Beyto trouwen.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 31 maart 2022 in de bioscoop (Arti Film)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Vanaf 31 maart 2022 in de bioscoop (Arti Film)

Verplaatst naar 2 juni 2022.

avatar van Fisico

Fisico

Nadat de homoseksuele geaardheid van hun zoon Beyto bekend is, zien zijn ouders een gearrangeerd huwelijk als enige oplossing. Dor deze plotontvouwing krijgt de film een andere invulling met deze uithuwelijking. De eer van de familie en de culturele tradities komen hierdoor prominenter op de voorgrond.

De film blijft echter luchtig van aard. In andere films zou het er grauwer en dreigender kunnen uitzien, maar dat is hier niet het geval. De ouders van Beyto zijn schappelijke mensen, maar met de geaardheid van hun zoon kunnen ze toch niet om.

Een degelijke film alvast. Geen topper, zeker niet met het nogal makkelijke einde van de film. Nogal simpel en complexloos. Gezellig samen met drie weg van huis elders opnieuw beginnen.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1950 berichten

Een aardig goede film over Turkse familie, waarin zoon homoseksueel is.

Ik schrijf 'aardig' omdat het allemaal best wel simpel en makkelijk wordt vertelt.

Natuurlijk worden de problemen blootgelegd, zoals de culturele verschillen, tradities, familieschande, etc.

Maar allemaal tamelijk begripvol. Maar dat betekent niet dat de film slecht is.

Integendeel, de film wordt goed gedragen door de spelers. Sowieso knap dat al deze Turkse mensen open staan voor zo'n onderwerp als dit. Dus petje af voor iedereen.

En niet alle gay films hoeven 'zwaar' te zijn en 'deprimerend'.

Het einde is daarom juist wel eens goed. Positief.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Deze film gezien op: www.sooner.be. Het was wel een aardige film. Het sprak mij echt aan, het geruzie tussen de ouders en Beyto. Wel een aardig einde.