• 9.374.749 stemmen

Geregisseerd door: Gigi Saul Guerrero

Met onder meer: Richard Brake, Bertila Damas en L. Scott Caldwell

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Bingo Hell

Nadat de 60-jarige buurtactiviste Lupita ontdekt dat haar geliefde bingohal is overgenomen door een mysterieuze zakenman genaamd Mr. Big, verzamelt ze haar oudere vrienden om terug te vechten tegen de raadselachtige ondernemer. Maar wanneer haar oude buren onder gruwelijke omstandigheden dood worden aangetroffen, ontdekt Lupita plotseling dat gentrificatie nog wel het minste van haar problemen is. Iets angstaanjagends heeft zich gevestigd in de rustige wijk genaamd Oak Springs.

Blumhouse productie. Vanaf 1 oktober te zien op Prime Video.

avatar van joolstein

joolstein

Yes... de tweede "Welcome to the Blumhouse" van 2021 is de eerste die mij weet te verrassen! Al blijf jammer genoeg wel last houden van dat het een tv-productie is. Je zal dan ook niet voor grote verrassing of angst komen te staan. Een bingohal in een klein stadje is een van de minst waarschijnlijke plaatsen voor een horrorfilm! Een film van het type Needful Things/Wishmaster, voeg daar ook nog een groep bejaarde bewoners aan toe en je krijg een vreemd leuk klein horrorjuweeltje.

De film begint een klein beetje rommelig, je hebt niet zo zeer een idee waar het heen gaat. Hoe dan ook, de film gaat over Lupita (Adriana Barraza, Drag Me to Hell, Rambo: Last Blood) een boze Mexicaanse oma, en haar vervallen gemeenschap van Oak Springs.Ze vindt het maar niets dat haar buurt veranderd, winkels sluiten en worden vervangen door vape-winkels en hipster-koffiebars. De film krijg ruim de tijd om haar te volgen en kennis te maken met haar vrienden, die ook niet echt gelukkig zijn, maar ook niet vertrekken omdat ze elkaar niet in de steek willen laten. Maar als dan de geliefde bingohal wordt overgenomen door de nieuwe eigenaar, Mr. Big (de altijd geweldige Richard Brake, 31, Mandy, Tremors: Shrieker Island enz, enz) is de maat vol!

Die eerste helft van de film, waarin je kennismaak, gebeurd er misschien net iets te weinig. Een van de problemen van een tv-productie. Wat ook terugkomt in de praktische effecten, die zijn net niet genoeg over-the-top. Maar er is bloed, en genoeg slijm en bloedvergieten, De cinematografie is helder, sprankelend en veelkleurig. Ook de muziekkeuze was uitstekend met mix tussen oud en nieuw. Ja die oudere actrices Adriana Barraza en L. Scott Caldwell zijn heerlijk om naar te kijken, als beste vrienden die altijd kibbelen. Ze maken het kijken naar deze zeer fijne film geweldig.

En het is oudere actrices maar zelden gegeven om de engel der wrake te mogen zijn. En oudere Latina-actrices in Amerikaanse films al helemaal niet! Na shorts en tv-afleveringen is dit eerste volledige film regieproject voor Gigi Saul Guerrero. Het resultaat is een zeer vermakelijke Tv-horrorfilm met een vurige oudere heldin en haar vrienden in de hoofdrol en bingohal als plaats van handelen. Yup fijne bingobloederigheid!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Die 'Welcome to the Blumhouse' reeks, heeft wisselende werkjes afgeleverd, waarvan ik 'Nocturne' nog de beste vond, ook meer drama-thriller. Deze vond ik heel rommelig en zwak starten, op een manier, dat afzetten om de hoek loerde (achteraf bekeken had ik dit best kunnen doen). Want tsja, wat volgde was povere 'horror', slechte karakters bleven, verhaal was njet. Misschien goed als tv-film, zo 's avonds laat op de openbare omroep, als er geen kat kijkt, want vr de echte horror en Blumhouse fan is dit maar lauwe drek.

avatar van Drifter

Drifter

Niet gehinderd door enige history van de reeks: na enig nadenken komt het op mij over als een niet helemaal geslaagde film naar aanleiding van een Stephen King achtig verhaal. Meer horror dan fantasy. Redelijk voorspelbaar maar kijkt ook wel lekker weg. Leuke kordate hoofdrolspeelster.

avatar van Collins

Collins

Bingo Hell is het resultaat van een samenwerking tussen Amazon Prime Video en Blumhouse Productions. Zoals vaak het geval is met films die uit deze samenwerking voortkomen, zijn de opzet van het verhaal en het thema veelbelovend, maar is de uitwerking slecht. Want, zeg nou zelf. Om verpaupering van een stadje te combineren met de opkomst en ondergang van een demonische bingo-host die inzet op de hebzucht van brave burgers, is een hilarisch idee met een enorme satirische potentie.

Ideaal materiaal om de materialistische instelling van de mens eens lekker te ridiculiseren. De satirische potentie blijft helaas onbenut. Het enige leuke aan de film zijn de scènes waarin Richard Drake als bingo-host een over the top one-man-show opvoert. Verder is het dramatisch en humoristisch gesproken, slappe hap. De mix van komedie en horror functioneert niet, terwijl het verhaal over de strijd tussen Drake en een stel fanatieke bejaarde bewoners van het failliet stadje, in aanleg gewoon heerlijk absurd is.

Ondanks dit absurde gegeven doolt Bingo Hell doelloos rond en mist alle opgelegde kansen om venijnig, bruut en hilarisch uit te halen. Bingo Hell is slappe hap.

avatar van Theunissen

Nadat ik vorig jaar in oktober de zeer vermakelijke Horror / Thriller film "Willy's Wonderland (2021)" had gezien, hoopte ik dat "Bingo Hell" van "Amazon Prime Video" ook zo'n vermakelijke film zou zijn, maar dat valt helaas wat tegen.

Het zal niet lang meer duren voor de rustige wijk "Oak Springs" ten onder gaat aan gentrificatie. Hoewel de meeste inwoners hun biezen gepakt hebben, houdt een klein groepje ouderen de omgeving nog draaiende. Vooral de 60-jarige buurtactiviste Lupita (Adriana Barraza) wil er alles aan doen om te voorkomen dat haar stadje ten onder gaat. Als op een dag hun geliefde bingohal verdwijnt en overgenomen wordt door de mysterieuze Mr. Big (Richard Brake) is de maat vol. Het prijzengeld bij de Bingo is fenomenaal hoog, maar geld is niet gratis. Bij deze bingohal is het verstandig om vooral geen rij compleet te hebben…

Een horrorfilm over bingo en gentrificatie? Dat klinkt enigszins saai toch? Maar dat is gelukkig niet helemaal waar. De film begint een klein beetje rommelig en je hebt niet zo zeer een idee waar het heen gaat, maar zodra de bingo na circa 26 minuten in beeld komt, raakt het gelukkig in een leukere stroomversnelling.

"Bingo Hell" is een aparte, ietwat buitenissige cocktail van (zwarte) humor, horror en licht drama. Die mix van genres zorgt soms voor leuke en verrassende momenten. Het is bijvoorbeeld best verfrissend om een groepje ouderen als ware wraakengelen op oorlogspad te zien gaan om hun wijk te redden (hoewel dat in "Death Wish 3 (1985)" ook al eens te zien was). In de meeste films van dit type zijn heroïsche daden en bruut geweld namelijk weggelegd voor jongeren.

Maar het mengen van een bont spectrum aan subgenres creëert ook disbalans. De subplot over de jeugdige Caleb (Joshua Caleb Johnson), wiens vader is weggelopen en emotioneel instabiele en shopzieke moeder Raquel (Kelly Murtagh) ook bepaald geen voorbeeldig rolmodel is, overtuigt bijvoorbeeld niet echt. Daarnaast missen veel van de satirische stukken net dat stukje scherpte. Het horrorgedeelte is redelijk verzorgd en zeker niet gespeend van bloed en de nodige visuele gruwel.

Er is veel slijm mee gemoeid en met het schuimbekken wat in de film gebeurt, is dat soms meer onsmakelijk dan gruwelijk. Niet dat de film ergens écht eng wordt. De bewoners die geteisterd worden door Mr. Big ondergaan een zware beproeving en bij twee van hen, te weten moeder Raquel en garagehouder Clarence (Grover Coulson), is dit goed en kleurrijk in beeld gebracht. In zekere zin was "Bingo Hell" nog enger geweest als er niets magisch aan Mr. Big was, maar dat hij enkel door miljoenenbedrijven gestuurd was om met de laatste oudjes af te rekenen. Dat had een interessante thriller op kunnen leveren. Nu is er alleen een verwijzing.

Richard Brake vertolkt wel op een heerlijk manier de rol van mysterieuze bingo-ondernemer Mr. Big en hij krijgt het zwaar met de even goed spelende Adriana Barraza als Lupita. Ook L. Scott Caldwell als Dolores, die de oma is van Caleb, deed het verdienstelijk.

Al met al is "Bingo Hell" een enigszins vermakelijke komische horrorfilm om eens gezien te hebben, maar meer ook niet want daarvoor wil "Bingo Hell" te veel en eigenlijk ook te weinig.

avatar van bjerik76

bjerik76

ging wel. de gore viel enorm mee / was matig. het script ook, de bingo en het gevolg van de winnaars had wel wat sterker in elkaar gezet worden.

Ondanks dat je merkte dat de oudjes wel plezier hadden in hun " acteerwerk" keek de film toch wel prima weg.