• 9.374.245 stemmen

Oorsprong: België / Nederland

Geregisseerd door: Marieke Elzerman

Met onder meer: Loes Swaenepoel, Anna Franziska Jäger

Plot Kom Hier

Sam is een verlegen jonge vrouw die werkt als hondenverzorger in een dierenasiel in Oostende. Wanneer een nerveuze jonge vrouw haar om hulp vraagt met de opvoeding van haar hond, besluit Sam haar op haar eigen manier te helpen.

avatar van John Milton

John Milton

Goed gespeeld, maar greep me toch net niet helemaal. Gezien op Go Short.

avatar van Movsin

Movsin

Komt op Canvas TV op zaterdag 30/10 om 23.45 u.

avatar van Fisico

Fisico

Ben niet bepaald een hondenliefhebber, dus het was al wat moeilijker om me echt te gooien in het verhaal. Maar zelfs los hiervan weinig overtuigende kortfilm. Vond ook het acteerwerk niet geweldig, zeker niet van

Swaenepoel. Ze kwam ze nogal houterig over, al kan dat ook aan het personage zelf gelegen hebben, maar toch. Mogelijks ook omdat het dialect wat geforceerd overkwam. Inhoudelijk ook geen idee waar de film écht heen wou. Binding en vertrouwen was misschien wel de rode draad. Niet alleen voor honden belangrijk, maar ook voor mensen.

avatar van Movsin

Movsin

'k zag er twee delen in. Eerst op een reportage/documentaire lijkend stuk met een uiteenzetting over de relatie "baasje-hond" wat mij, als leek in de materie, wel kon boeien.

Daarna kwam het meer emotionele stuk. De betrachting van verzorgster Sam voor blijvende vriendschap en genegenheid en haar ervaring die ze hierbij te verwerken krijgt.

Eerder gemoedelijk filmpje