• 9.373.067 stemmen

The Justice of Bunny King (2021)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Gaysorn Thavat

Met onder meer: Essie Davis, Thomasin McKenzie en Lively Nili

Plot The Justice of Bunny King

Bunny King is een moeder van twee die haar verleden achter zich wil laten. Ze wil niets liever dan zich met haar zoon en dochter herenigen en poogt hierbij het voogdijschap te verkrijgen. Terwijl ze op zoek gaat naar een woonplaats verblijft ze bij haar zus en schoonbroer. Wanneer deze zich met Bunny's nichtje Tonyah bemoeit, besluit Bunny haar op te vangen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van BBarbie

BBarbie

Tijdens het kijken van deze film dwaalden mijn gedachten onbewust af naar het toeslagenschandaal in Nederland, waarin ouders stuiten op een muur van wantrouwen, onbegrip, onverschilligheid en/of onwil. Iets soortgelijks is aan de hand in deze film over een alleenstaande moeder van wie de kinderen uit huis zijn geplaatst. Met de zeer beperkte middelen waarover zij kan beschikken, probeert zij uit alle macht haar gezin weer bij elkaar te krijgen. En passant ontfermt zij zich ook nog over een nichtje, dat misbruikt wordt door de vriend van haar moeder. Tegenover zich treft zij een bureaucratische moloch. De uitkomst laat zich raden.

Essie Davis zet een meeslepende, oprechte vertolking neer. Vanwege dat plus vanwege het feit dat dit soort uit het leven gegrepen verhalen mij enorm raakt, kan ik niet anders dan een hoge waardering toekennen. Tegelijkertijd betreur ik dat er blijkbaar nauwelijks belangstelling is voor dit sociale drama of moet ik zeggen sociale schandaal. Bijzonder spijtig.