• 9.369.469 stemmen

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Tex Avery

Met onder meer: en Bill Thompson

Plot Wags to Riches

Een miljonair heeft twee honden wanneer hij komt te overlijden. In zijn testament staat dat hij alles aan zijn hond Droopy schenkt, maar ook dat als die komt te overlijden, dat alles naar de tweede hond Spike gaat. Spike is niet van plan om lang te wachten op de dood van Droopy.

Droopy (stemrol)

avatar van Metalfist

Metalfist

Opnieuw een short waarin Droopy de hoofdrol op zich mag nemen en het is weer een leuke cartoon. Butch (hoewel die blijkbaar in sommige versies Spike wordt genoemd, in navolging van Spike uit Tom & Jerry veronderstel ik, maar wel met stem van William Hanna!) en Droopy hun eigenaar sterft en één van de twee honden gaat de erfenis krijgen. Uiteraard wordt dat Droopy, maar de erfenis naar Butch mocht Droopy sterven. Je kunt al verwachten in welke richting het dan verder gaat en het resulteert in een aantal leuke pogingen van Butch om Droopy het loodje te laten leggen. Droopy blijft zijn stocijnse zelf en uiteindelijk trekt Butch aan het kortste eind.

avatar van Dk2008

Dk2008

Tex Avery nu voor MGM werkzaam (hij was na een conflict met Leon Schlesinger bij Warner Bros weggegaan in 1941) alleen de remake uit 1956 Millionaire Droopy (1956) - Reference View - IMDb vind ik toch beter heel gek (die staat als extra op de dvd High Society), hoewel ze inhoudelijk niet heel veel anders zijn. Deze is ook leuk getekend, daar niet van.

Over miljonair die zijn vermogen nalaat aan zijn huisdier. Spike rekent erop dat hij het is maar het wordt Droopy. Dit is zolang Droopy leeft. Daarop probeert Spike, Droopy uit de weg te ruimen. 3.0

(Deze staat op de Tex Avery prestige collection die ik niet meer in bezit heb. Ik vond de meeste films toch niet naar mijn smaak)