• 9.372.317 stemmen

Angel Above - The Devil Below (1974)

Erotiek / Fantasy | 83 minuten

Genre: Erotiek / Fantasy

Alternatieve titels: Angel Above - and the Devil Below / Angel Above and the Devil Below / Angel Above, Devil Below

Geregisseerd door: Dominic Bolla

Met onder meer: Linda York, Robert Bedford en Starlyn Simone

Plot Angel Above - The Devil Below

Als Randy Maldemar op bed een boek over de duivelsspreuken leest, roept ze per ongeluk de duivel op. Als die door haar, op seksueel gebied, afgewezen wordt, vervloekt hij haar. Voortaan kan ze alleen nog maar denken en spreken met haar geslachtsdeel. Het wordt daarna nog een hele toer de vervloeking terug te draaien...

avatar van stinissen

avatar van Theunissen

Dat deze film het gehaald heeft op MovieMeter is apart maar wel leuk (het mogen er van mij ook meer worden), want dit is natuurlijk geen Erotiek / Fantasy film maar een Porno / Horror film die een pornografische parodie is op de Horror klassieker "The Exorcist (1973)", oftewel de "The Sexorcist" . Voor de jaren 70 was het natuurlijk, leuk en gewaagd, maar nu is het wel achterhaald en déjà vu.

In dit verhaal (in de jaren 70 werden pornofilms nog voorzien van een verhaal, zodat ze in een bioscoop gedraaid konden worden) over duivels en duivelbezweerders, maakt de duivel (Lamar Gilbert) van het onschuldige meisje Randy Maldemar (Linda York), dat een erotisch boek over duivelsspreuken leest, een nymfomane. Haar moeder, huisarts, psychiater (met de toepasselijk naam Dr. Max Wanker) en een verpleegster kunnen haar niet helpen, maar twee toevallig aanbellende bijbelverkopers wel.

Het acteerwerk (als je het zo kan noemen) is ronduit belachelijk, de mensen die in deze film spelen zijn ronduit lelijk (uitzonderingen daargelaten zoals Rene Bond als de rondborstige verpleegster en ze was de eerste pornoactrice met borstimplantaten) en de pornografische scènes bereiken het tegenovergestelde van mensen opwinden. Het wordt al snel duidelijk dat we hier te maken hebben met een Porno film i.p.v. een Erotiek film, want al na circa vijf minuten duikt moeder Turgid Maldemar (Starlyn Simone) het bed in met klusjesman George (Robert Bedford, wat ongetwijfeld niet zijn echte naam zal zijn geweest) en maakt dochter Randy een zwarte brandende kaars uit (na het lezen van het boek, waarin je ook de namen van alle acteurs en actrices ziet verschijnen en dat was best leuk gedaan) welke ze gaat gebruiken als dildo. Gedurende die circa 10 minuten durende scène zien we dan o.a. close-ups van geslachtsdelen, beffen, vingeren, pijpen, masturberen (met de de kaars) en neuken. Het enige wat je niet zult zien in deze film, zijn klaarkom scenes. Tijdens de porno scenes krijg je ook steeds verschrikkelijke "cheese" muziek te horen en dat was in de jaren 70 min of meer de standaard in pornofilms.

Ook wordt snel duidelijk dat dit een erotische parodie is op de "The Exorcist" als de duivel (die er ook wat "creepy" uitzag middels make-up) na circa 15 minuten verschijnt aan het bed van Randy (die wilt gaan slapen na het masturberen) in zwarte ouderwetse kleding (inclusief een zwarte hoed), waarna hij haar lichaam en geest in zijn bezit neemt. Dit heeft tot gevolg dat Randy een sex beluste vrouw wordt en dat haar geslachtsdeel uit zichzelf kan spreken (dan zie het geslachtsdeel ook vaak in close-up en maakt deze sprekende bewegingen) en dan vooral vunzige en grove teksten. Zo zegt hij tegen de vertrekkende (als hij de badkamer binnenkomt om iets te repareren en waarbij Randy zich in bad zit te wassen) klusjesman George:

"You Motherfucker"

Waarop deze zegt:

"I sure was."

Ondanks dat het verhaal natuurlijk belachelijk slecht is, zitten er wel wat leuke, humoristische (vooral vanwege het sprekende geslachtsdeel) en bizarre scènes in die deze film toch nog enigszins genietbaar maakt. Zo wordt de huisarts (Chesley Noone) tijdens het beffen (ze moet immers onderzocht worden) van Randy bijna door Randy gestikt als deze haar benen stevig om zijn lichaam klemt en hij met zijn gezicht in het geslachtsdeel van Randy blijft vastzitten. Natuurlijk moet de verpleegster (Rene Bond) Randy ook onderzoeken en stopt zij een grote kwikthermometer in haar kont om haar lichaamstemperatuur te meten. De verpleegster heeft echter geen seks met Randy, maar zij wordt wel op een gegeven moment op brute wijze verkracht door klusjesman George (die van de trap is gegooid door de duivel nadat hij seks heeft gehad met Randy en daarbij is hij gewond geraakt), waarbij George haar grijpt (plakt dan ook haar mond af met tape) en vastbindt op de keukentafel en waarna hij haar witte verpleegstersuniform open knipt (met een schaar) en haar bruine panty's omlaag trekt. Daarna begint hij haar lichaam overal te likken en op het moment als hij aan haar geslachtsdeel wilt gaan likken, pakt hij een blik bier uit de voorraadkast en zegt hij:

"I would like to have something to drink during dinner."

Tijdens het likken van haar geslachtsdeel drinkt hij ook regelmatig van het bier, waarna hij haar verkracht (speelt dan o.a. met haar borsten).

Nadat de huisarts met de staart tussen de benen is vertrokken, haalt de moeder er een psychiater bij, te weten Dr. Max Wanker (Nimrod Sappho), die Randy wilt behandelen met een vibrator. Haar sprekende en met de Duivel bezetten geslachtsdeel wilt dat echter niet en nadat de psychiater de vibrator in Randy's (die op een stoel zit) geslachtsdeel stopt, vliegt deze er op een gegeven moment hardhandig uit, waarna deze in de muur terechtkomt. In de tussentijd is Randy de psychiater hardhandig aan het pijpen (de psychiater heeft namelijk zijn geslachtsdeel uit zijn broek gehaald omdat hij die vergelijkbaar vindt met de vibrator), waarbij ze bijna zijn geslachtsdeel afbijt. Wat opzicht ook wel leuk is aan die scène, is dat moeder Turgid vlak van te voren met haar dochter Randy praat en die heeft dan een grote "Annabelle" pop in haar armen.

In de tussentijd lust moeder Turgid er ook wel pap van, want buiten de klusjesman wordt ze ook genomen door de lokale politicus Lucius Watergag (die een grote gele button op zijn jasje heeft met daarop de tekst "Lucius Watergag gets in quick !" en ik vond hem tevens wat lijken op zanger Barney Greenway van de Grindcore-band "Napalm Death") als zij zich voorover buigt (draagt uiteraard geen ondergoed onder haar rok) om hem iets in te schenken. Turgid raakt er echter niet opgewonden van en steekt dan een sigaar op die ze gaat roken terwijl ze op zijn hondjes genomen wordt door Lucius.

Als moeder Turgid ten einde raad is met haar dochter (die dan inmiddels vastgebonden op een stoel zit met zowel haar mond als vagina afgeplakt, zodat die beiden niet meer kunnen praten), komen er toevallig twee bijbelverkopers (vader en zoon) langs die haar dochter kunnen helpen. Daarbij wordt bijbelverkoper Dennis Harp (Robbie Roberson), oftewel de zoon, verliefd op Randy en duikt bijbelverkoper Peter Harp (John Barnum) het bed in met moeder Turgid nadat Randy hem eerst verkracht en gedumpt heeft. Omdat Dennis verliefd is op Randy, neuken ze natuurlijk ook met elkaar en daarbij wordt dan de duivel verdreven (beter gezegd geneukt) uit het lichaam van Randy. De duivel gaat dan echter niet weg, maar ontfermd zich nu over het lichaam van de verpleegster die nog steeds volledig naakt op de keukentafel vastgebonden ligt en daarna is de film na circa 83 minuten afgelopen.

Het lijkt me sterk dat iemand deze film gaat bekijken om hoogstaande (wel toepasselijk bij deze film, ondanks dat er niets omhoog gaat staan omdat het niet opwindend is ) cinema te verwachten, maar voor de liefhebbers (zoals ik die nu de eerste stem en eerste persoonlijke mening plaatst) is deze film nog wel het aankijken waard.