• 9.373.180 stemmen

Kaze no Denwa: Nokosareta Hitobito no Koe (2016)

Documentaire | 49 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titels: The Phone of the Wind: Whispers to Lost Families / The Phone of the Wind

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Ryo Urabe en Tomohiko Yokoyama

Met onder meer: Sachiko Ôkawa, Itaru Sasaki, Kikue Hirano

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Kaze no Denwa: Nokosareta Hitobito no Koe

Vlak buiten de Japanse stad Otsuchi staat een witte telefooncel met glazen panelen en een zwarte telefoon, die met niets is verbonden. Sinds de tragische tsunami van 2010, die bijna 20.000 mensenlevens eiste, hebben duizenden rouwende mensen de telefooncel bezocht om hun verloren geliefden te 'bellen', als een manier om met hun verlies om te gaan.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Mooi onderwerp: het laat voor mij goed zien hoe kunst, een kunstobject, wel degelijk voor Jan met de Pet toegankelijk en ook nuttig, zelfs heilzaam kan zijn. Het onderwerp verdient denk ik een betere documentaire dan nu het geval is: de voice-over vond ik niet mooi, en er zitten een paar lelijke jumpcuts in vooral de scenes waar iemand in de telefooncel praat. Wat meer achtergrondinformatie over de maker van de telefooncel had ik graag gezien, en nu komen de portretten wat willekeurig over. Maar, voor de krap 50 minuten die dit duurde vond ik dit boeiend.