• 9.373.254 stemmen

Geregisseerd door: Florence Hugues

Met onder meer: Zoé Héran, Côme Levin en Clément Bresson

Gesproken taal: Frans

Plot Max

Maxine loopt stage in een garage en werkt hard om er te worden aangenomen. Maar de werkelijkheid herinnert haar aan wat ze is: een vrouw in een mannenwereld.

avatar van Movsin

Movsin

Inderdaad, een filmpje over een jonge, ambitieuse, werkwillige vrouw, helaas voor haar in een mannenwereld wat voor haar niet alle mogelijkheden opent.

Wat pijnlijk natuurlijk, waarbij diverse redenen zoals een zekere vooringenomenheid (past een meisje wel in het beroep van gararist is niet alleen de mening van de argwanende ogen van werkgever en collega's maar ook die van klanten, wat de werkgever dan ook weer niet ontgaat) of zoals de finaciële gevolgen voor de werkgever als hem o.a. aanpassing van sanitaire installaties wordt opgelegd.

Film maakt er echter geen echt drama van. Waar een wil is, is een weg en er is altijd wel iemand die diezelfde weg wil volgen.

Hoofdrolspeelster Zoé Héran zag ik al eens, als 12-jarige, in het gevoelige "Tomboy" (2011)

avatar van John Milton

John Milton

Ik kan indien nodig aardig zonder, maar is er toevallig ook nog een andere link dan die dailymotion zonder subs, Movsin? Of heb jij hem niet online gezien?

avatar van Movsin

Movsin

Ik zag de film op de Franse TV-zender FR 3, John Milton, en daar zijn alleen Franse subs mogelijk.

avatar van John Milton

John Milton

Movsin schreef:

Ah ok

Beter Franse subs dan helemaal geen subs, zeg ik altijd maar. Zal nog eens kijken, en anders kijk ik hem wel zonder. Ben wel benieuwd hoe dat mieskie uit Tomboy het nu doet...