• 9.373.160 stemmen

For the Sake of Vicious (2020)

Actie / Horror | 80 minuten

Genre: Actie / Horror

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Gabriel Carrer en Reese Eveneshen

Met onder meer: Lora Burke, Nick Smyth en Colin Paradine

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot For the Sake of Vicious

"Nothing good this way comes."

De verpleegster en alleenstaande moeder Romina keert in de nacht van Halloween na haar shift terug naar huis. Ze komt in een nachtmerrie terecht als blijkt dat een maniak een gijzelaar gevangen houdt in haar huis. Terwijl de hele woonwijk door gewelddadige indringers geteisterd wordt, realiseert Romina zich dat ze agressief uit de hoek moet komen als ze de nacht wil overleven.

avatar van schumacher

voomzap

schumacher schreef:

Wat een slechte film.

Was te verwachten ook.

Je geeft deze film met een 1,5 in ieder geval meer waardering dan jouw 1,0 of 0,5 voor o.a. Mad Max: Fury Road, Arrival. Killing of a Sacred Deer, Tenet, Bacurau, Annihilation, The Bad Batch, Dunkirk, A Quiet Place. Cloud Atlas. Hereditary. Under the Skin etc etc

avatar van AniSter

AniSter

Ik zal niet zeggen dat het niveau beneden peil was, er staat horror als genre, maar de kwaliteit was bagger. Een slecht en compleet onwaarschijnlijk plot. Zelfs zo dom, dat ze wat mij betreft ook nog het predicaat komedie toe hadden kunnen voegen; ik heb er namelijk een paar keer mee moeten lachen. Aan de muziek was ook niet veel tijd besteed: zet een synthesizertje in een loop en voilà! De cast is van dezelfde kwaliteit: ook twee keer niks. Daar durven ze zelfs geen afbeelding van op de poster te zetten. Haha, en dan twee regisseurs. Tja, die kunnen dus ook dubbel zoveel shit produceren, wat helemaal gelukt is. Overslaan dit debacle.

avatar van schumacher

schumacher

voomzap schreef:

Ja, soms duw ik er op, een 1.5 is voor mij niks of weinig verschil met 0.5 , zwaar gebuisd is zwaar gebuisd. .

avatar van joolstein

joolstein

Vermakelijk stukje huisinvasie-actie! Het verhaal is mager en en gaf niks om kijkers op de hoogte te houden van wat, waarom en wanneer er iets gebeurt, maar verdomme dit was zeker niet subtiel! Wat volgt is een stevige 80 minuten van marteling, terreur en buitensporig bloedvergieten. Ja het deed zijn titel "Omwille van Wreedheid "eer aan! Een film verdeeld in twee helften. In de eerste veertig minuten zie je verpleegster Romina ( Lora Burke) een bewusteloze man die bedekt is met bloed in haar keuken ontdekken. Zij wordt een onwillige deelnemer aan ontvoering en marteling. Als de deur opengaat is dat het begin van de laatste 40 minuten. Het is de start van een belegering van Romina's huis door een bende Halloween-gemaskerde moordenaars en bloeden van liters bloed. De film is maar in 15 dagen gefilmd, en het maakte me gelukkig dat het praktische FX zijn. Tja, de problemen van het script met betrekking tot onbeantwoorde vragen vergeef ik dan ook graag, aangezien wat ik te zien kreeg meer dan goedmaakt voor wat ik miste in de uitleg.

avatar van Shadowed

Shadowed

Misdaadthriller met wat actiescenes in de tweede helft, maar die elementen overheersen niet. De geïnteresseerde filmliefhebbers zullen dus moeten weten dat regisseursduo Gabriel Carrer en Reese Eveneshen zich voornamelijk bezighoudt met opbouw door middel van een driehoeksverhouding. We bevinden ons op die manier nagenoeg direct in een aparte situatie waartussen de spanning vervolgens langzaam wordt ontwikkeld. Ondanks het goede acteerwerk is dat echter niet hetgeen waar de film mee te koop loopt, maar naarmate de indringers tevoorschijn komen wint het geheel gelukkig aan een boel tempo. Fijne praktische effecten, grove moordpartijen en uiterst vermakelijk bombast zorgen voor een leuke filmervaring die genoeg in huis heeft om de kijker te verrassen. Mooi afgewerkt of bijzonder spannend is For the Sake of Vicious nergens, maar niettemin best onderhoudend en het drukt een mooie stempel op de loopbaan van Carrer en Eveneshen.

avatar van Boeikens

Boeikens

Kort filmpje maar heerlijk gevuld met bloody kills.

Misschien hadden vijf minuten extra voor wat meer achtergrond me het geheel wat beter doen snappen want hier was ik halverwege opeens de weg kwijt

Wat als een simpele revenge begint mondt al snel uit in een heerlijke rechttoe rechtaan brute slasher/splatter. Voor de rest allemaal simpel, dun en wat amateuristisch maar voor mij was dit een redelijk heerlijke prent.