• 9.373.722 stemmen

Geregisseerd door: Deborah Faraone Mennella

Met onder meer: Fong Leng

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Plot Diva Fong Leng

Fong Leng is als modeontwerpster een icoon. Haar uitbundige ontwerpen zijn onderdeel van ons nationale geheugen en brachten een revolutie teweeg in de modewereld van de jaren 70. Mensen vochten om kaartjes voor haar groots opgezette modeshows. In deze documentaire zien we beelden van modeshows van vroeger, maar ook beelden van nu.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Mooie docu van een mooi mens en zo, ik kende haar niet maar door mijn lieve vriendin heb ik hem mogen zien. Long Feng heeft nul opleiding gehad qua kleding ontwerpen maar heeft zichzelf alles geleerd in dat vak. En deze mooie kleine docu brengt dat mooi in beeld, grappig dat ik hier nu de 1st ben die een stukje schrijft. Hoop dat meer deze gaan zien en oordelen hier, op 2Doc kun je hem zien trouwens.

avatar van knoflikari

knoflikari

Wat een heerlijke vrouw is Fong Leng! Ik kende natuurlijk haar prachtige creaties al, dankzij de betreurde Mathilde Willink, een intrigerende vrouw, muze en geliefde van kunstenaar Carel Willink, die de exclusieve jurken van Fong Leng droeg. Fong Leng is een autodidact, heeft zichzelf geschoold om te kunnen doen wat ze graag wil; ontwerpen. Wat ze allemaal kan is adembenemend en het bracht haar in de jaren zeventig roem en een zaak in de P.C.Hooftstraat in Amsterdam. Fong, half Chinees, half Nederlands, deelt haar leven met kunstenares Gertie Bierenbroodspot en is net als Gertie nog steeds actief. Fong vertelt zo prachtig over haar leven, dat deze documentaire nog veel langer had mogen duren.