• 9.370.308 stemmen

Met onder meer: Sobhita Dhulipala en Sukant Goel

Gesproken taal: Engels en Hindi

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Ghost Stories

"Your fears will find you."

Deze film bevat vier korte films van vier verschillende regisseurs. In het eerste deel zorgt een jonge verpleegster voor een oude vrouw in een vervallen flatgebouw. 's Avonds blijkt het er niet zo plezierig te zijn. Het tweede deel gaat over een zwangere vrouw met haar zoon, poppen en kraaien. In het derde deel komt een jongeman in een verlaten dorp en ontmoet twee angstige kinderen. Al gauw ontdekt hij waar ze bang voor zijn. In het laatste deel trekt een vrouw in bij haar kersverse echtgenoot. Het huis is ooit gebouwd door zijn oma, maar oma is niet helemaal verdwenen.

Sameera (Zoya Akhtar's segment)

Mrs. Malik (Zoya Akhtar's segment)

Guddu (Zoya Akhtar's segment)

Neha (Anurag Kashyap's segment)

Neha's Husband (Anurag Kashyap's segment)

Ansh (Anurag Kashyap's segment)

Ansh's Father (Anurag Kashyap's segment)

Visitor (Dibakar Banerjee's segment)

Little Boy (Dibakar Banerjee's segment)

Little Girl (Dibakar Banerjee's segment)

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Nee echt niet goed dit, 3 saaie "horror" verhalen en dan is dit een heel lange rit van 140min. Toch weer redelijk dramatisch van Netflix.

avatar van @Noorderwijk

@Noorderwijk

Wel gore horror uit India, ene verhaal wat beter dan het ander. Vooral verhaal 3

Elke fan van dit genre zou deze eigenlijk eens moeten zien, niet omdat het een topper is maar om te zien hoe horror in een ander groot filmland, India, gemaakt wordt.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Deze omnibus was voor mij een aangename verrassing. De verhalen bevatten weinig jumpscares maar zijn origineel en sfeervol. Ik heb me zeker niet verveeld. De 140 minuten waren voor mij vlug voorbij. Ik heb veel slechter gezien bij de recente horror.

avatar van DevilsAngel

DevilsAngel

Wel geinig... meer ook niet. verhaal 2 sloeg echt nergens op 3e verhaal is wel de beste. Gewoon niet te serieus nemen dan valt het best te pruimen. Origineel waren ze iig wel!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Waren echt wel redelijke verhalen en ditmaal uit India. Vooral dat verhaal over die ondeugende verpleegster die meende dat mevrouw dement en achterlijk was. Komt ze daarop terug of is dat werkelijk zo?

En het laatste verhaal over oma, oma die nog steeds, zelfs na haar dood, een grote rol in de familie speelt.

Als nieuwkomer wordt de kersverse echtgenote daar horendol van en probeert dus van de "oma verheerlijking" af te komen. Lukt het haar zonder problemen of maakt ze de problemen groter? En is oma er nog werkelijk of zien we met zijn allen schimmen die er niet zijn?

Om eerlijk te zijn, hadden we niet zulke daadkrachtige verhalen verwacht maar zoals altijd: "Smaken verschillen"!

Een ruime 7+!

avatar van Shadowed

Shadowed

Anthologie uit India.

Ooit een keer op mijn kijklijst gezet op Netflix, en die kwam gisteravond uit de loting, dus maar opgezet. Ik zal eerlijk zeggen dat ik weinig zin had in die 144 minuten, maar door anthologieën kom ik wel snel heen, dus hoopte op een degelijk resultaat.

Ik zal eerlijk zeggen dat had beter was dan ik had verwacht. Had vooral een amateuristisch geheel verwacht van deze film, die door 4 slechte regisseurs in elkaar was gezet. Op dat gebied ben ik verrast, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds niet best is.

Verhaal 1 (2,0*). Redelijk simpel geheel. Komt eigenlijk voor een groot deel niet verder dan een vrouwtje dat mogelijk helderziend is. De horror weet nooit spannend te zijn, de pay-offs ontbreken en in het huis zit toch net een tikje te weinig sfeer. Slecht acteerwerk. Wel een erg sterke twist als redding.

Verhaal 2 (1,0*). Dit was wel echt vreselijk. Wat ging hier toch mis bij de regie. Ik heb zelden zo'n geforceerde manier om sfeer op te wekken gezien. En het vliegt totaal de bocht uit. Zwart-wit dat niks toevoegt. Erg slecht acteerwerk. Verhaal dat nergens op slaat. Kleine punten voor relatief geslaagde CGI.

Verhaal 3 (2,5*). Meerdere keren aangeschreven als het beste korte filmpje. Dat is ook zo. Kent het meeste sfeer en brute gore. Wel goedkoop en knullige villains, maar sfeer is er soms zeker en het kent ook een creatieve twist. Redelijk vermaak en best verteerbaar acteerwerk.

Verhaal 4 (2,0*). Wel de potentie om goed te zijn, maar is dit niet. Veel chaos door het verhaal heen. Random geswitch tussen Engels en Hindi taalgebruik. Weinig spanning en een beetje knullige horror. Wel erg charmant ingericht en een sterke laatste 3 minuten. Maar in het algemeen nogal een chaotisch geheel.

Uiteindelijk komt dit uit op een gemiddelde van 1,8, dus afgerond naar 2,0*. Duurt erg lang, maar valt mee als ik naar mijn verwachtingen kijk. Maar alsnog niet al te best helaas. Verhaal 3 is inderdaad nog wel te doen.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Zeer matige 4-luik, waarvan het 3e verhaal ver boven de rest uitstak en zonde van mijn tijd waren. Maar goed, dat weet je niet van te voren. Toch nog een 2.0 voor het 3e verhaal

avatar van Bollywood

Bollywood

Shadowed schreef:

Anthologie uit India.

Ik vind zelf dat Zoya akhtar een van de beste Bollywood regisseurs is.

avatar van Noodless

Noodless

Horror uit India en dan meteen ook een anthologie van 144 minuten De film daardoor ook in twee beurten gekeken waarbij de eerste twee verhalen al meteen uit het geheugen zijn verdwenen. In ieder geval het eerste verhaal niet goed en tweede slecht. Het derde verhaal is misschien wel het beste van de 4, al is de uitwerking ook maar matig. Het lijkt allemaal heel nep. Het vierde verhaal viel qua opbouw wel mee en is interessant om te volgen. Helaas is hier ook de uitwerking heel matig en qua horror blijf je op je honger zitten. 4/10