• 9.374.446 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Dee McLachlan

Met onder meer: David Arquette, Jackson Gallagher en Kendal Rae

Plot The Wheel

"Break him, till he breaks free."

Ergens in de nabije toekomst ontmoet de gevangene Matt Mills de directie van Satoshi-Telefair Industries. Onder druk en met de belofte om weer te kunnen lopen, stemt Mills ermee in deel te nemen aan een programma. Hij wordt geïnjecteerd en valt vervolgens in slaap. Wanneer hij wakker wordt, merkt hij dat hij zijn benen weer kan bewegen. Mills bevindt zich in een stalen cel, het eerste deel van een apparaat dat "Het Wiel" genoemd wordt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dr. Emmett Snyder

Man Doctor

Axel Combatant

avatar van joolstein

joolstein

Met een verhaal dat zich afspeelt in een echt geïsoleerde omgeving, ontkom je er niet aan dat er maar weinig personages zijn om op te focussen. Hier zijn dat David Arquette (Dr. Emmett Snyder), het beroemdste cast-lid, Matt (Jackson Gallagher) en Kendal Rae (Dr. Allison Turner) zij ziet er goed uit maar is (denk ik) geen goed actrice. Ze speelt bijna robotachtig. Het acteerwerk is niet best maar is niet direct de schuld van de spelers want de dialogen zijn ook verschrikkelijk. Wat betreft de film zelf, tja...is er niet veel aan de hand, en een goed tempo is er ook niet. De film komt nooit in de tweede versnelling, wordt nooit ergens spannend en voor het grootste deel ben je gedwongen om Matt te zien worstelen met kreupele vecht-scènes om aan "Het Wiel" te ontsnappen.

avatar van SaintNick

SaintNick

De omschrijving doet me al meteen denken aan de wel aardige El Hoyo (2019) (The Platform). Kennelijk in de smaak het thema.