• 9.372.317 stemmen

Met onder meer: Maaike van de Berg

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 25 juli 2019

Plot Veearts Maaike

Het vak van dierenarts gaat soms over bijzondere paden. Maaike van de Berg is rundveedierenarts tussen de boeren. Filmmakers Jan Musch en Tijs Tinbergen volgden haar ongeveer drie jaar in haar dagelijkse praktijk. De documentaire geeft een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekent voor de mensen op het platteland in Noord-Groningen. En hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en zijn boeren kan zijn.

Vanaf 25 juli in de bioscoop (Cinema Delicatessen)

avatar van trebremmit

trebremmit

Ik ben hier wel benieuwd naar, hoor er ook veel positieve berichten over.

Hier een interview met Maaike over deze docu.

Veearts en Noord-Groningse boeren schitteren in film - ltonoord.nl

avatar van mrklm

mrklm

Rundveearts Maaike van den Berg combineert haar werk als veearts bij Van Stad Tot Wad in het Groningse Loppersum met beleidstechnisch werk waarbij ze zich verdiept in de toekomst van de veehouderij op nationaal en internationaal vlak. Van den Berg heeft duidelijk verstand van zaken en in haar gesprekken met de boeren die ze ontmoet komen de politieke ontwikkelingen met grote regelmaat naar voren.

Wie niet tegen bloed of beelden van operaties kan, dient deze film links te laten liggen. We zien namelijk tot in detail een aantal behoorlijk intensieve behandelingen van runderen. Regisseurs Jan Musch en Tijs Tinbergen hebben ook aandacht voor de boeren en tonen de bijzondere band die ze hebben met hun vee, maar ook hoe zij zich voorbereiden op een, veelal onzekere, toekomst. Musch en Tinbergen beperken zich vooral tot een registratie en halen verschillende interessante thema's aan. Dat levert een documentaire op die afwisselend mooi, boeiend, aangrijpend en grappig is, maar die nergens werkelijk de diepte in gaat. Het is hoe dan ook een vermakelijke kijk in de keukens van veeartsen post-James Herriot en moderne boerenfamilies.

avatar van John Milton

John Milton

Ik kan me daar redelijk in vinden, maar rond toch naar boven af. Prachtig portret van een bevlogen professional in haar sector.

avatar van Riddler

Riddler

Wat een heldin...

avatar van Baboesjka

Baboesjka

• 1920 stemmen

Een gedreven veearts met hart voor haar werk. Leuk om een beetje meegenomen te worden in haar beroepswereld. Echter gaat het ook veel over politieke kwesties die mij niet erg konden boeien. Voor de boeren is het belangrijk en interessant, maar als kijker liep ik er niet warm van. Ik ben meer geïnteresseerd in het leven op de boerderij met de dieren, de geboortes en helaas ook de ziektes en sterfgevallen, en ik had verwacht daar wat meer van te zien. Het gaat daar gedeeltelijk over. Ik had het ook nog wat meer op veearts Maaike gericht verwacht. Mooi hoe kwetsbaar zij zich opstelt op het eind. Het maakt duidelijk hoeveel het werk voor haar betekent. Een redelijk goed geheel, wat mij betreft. 3*

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge