• 9.373.194 stemmen

Met onder meer: Gees Linnebank, Ansje Beentjes en Steve Clisby

Gesproken taal: Nederlands

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Adelbert

Kunstenaar Joris Hansma zit financieel aan de grond. Hij wil er een eind aan maken, maar zelfs dat lijkt hem maar niet te lukken. Ook zijn vriendin Maria voelt zich ellendig genoeg om zelfmoord te plegen. Ze nemen zich voor om met een auto op een onbewaakte overweg te gaan staan om zich te pletter te laten rijden door een trein. Een alles behalve deprimerend beeld van een koppel dat zelfmoord wil plegen.

Korte film waarmee Dick Maas afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie.

Setfoto

avatar van Quentin

Quentin

Nergens te zien voor zover ik weet, of heeft iemand deze gevonden?

Lakte

Zou hem ook nog heel erg graag willen zien! ?

Lakte

Draait eind deze maand op het Amsterdamned filmfestival als voorfilm!! ?

Lakte

Dick Maas heeft van deze film ook een upscale gemaakt en zal hem vanavond eindelijk op Youtube zetten voor het grote publiek!

Dit was de afstudeerfilm van Dick waarin je zijn talent al heel goed kan zien. Heerlijke humor. Jules van den Steenhoven deed hier nog het licht, later zou hij de vaste cameraman van Jean van de Velde worden. Wie heel goed oplet ziet rond het begin ook nog een andere zeer bekende Nederlandse regisseur wie later ook veel in zijn eigen films zou spelen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik ben totaal geen liefhebben van de Dick Maas films zoals De Lift , Amsterdamned, Sint en Prooi. Maar deze korte film Adelbert en Rigor Mortis, vind ik dan weer wel super leuke films. Hij had veel beter met dit soort films door kunnen gaan ipv die te flauwe films die hij naderhand gemaakt heeft. Oke met misschien een enkele uitschieter er tussen.

avatar van robertinho

robertinho

Inderdaad een heel ander soort humor dan zijn andere films. Gelukkig kan ik allebei waarderen.

Deze poster hè, dat lijkt meer op een behind the scenes scène. Is er niks mooiers dat hierbij past?

robertinho schreef:

Dankjewel voor de tip. Zo beter?

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het heeft wel wat weg van de Alex van Warmerdam films, die volgens mij ook mee speelt in deze film

avatar van Fisico

Fisico

Alex van Warmerdam doet inderdaad even mee in de film, een kleine cameo als zoon van de hospita geheel op het einde. De setting, het verhaal, de onderhuidse cynische humor die aanwezig is, het heeft sowieso wat weg van een van Warmerdam.

Heerlijk droog en bijzonder intrigerende personages die meer naast dan in de maatschappij lopen. Het huis(houden) is een rommeltje, zo ook de geesten van de Joris en Maria. Leuk einde ook wanneer je merkt dat de ellende alleen maar groter wordt, je echt medelijden krijgt met de man om dan met een kwinkslag te eindigen. Fijn!