• 9.374.495 stemmen

Geregisseerd door: Mari Asato

Met onder meer: Kento Yamazaki en Alice Hirose

Gesproken taal: Japans

Plot Hyôka

Hotaro Oreki is een eerstejaars leerling op de middelbare school. Hij besluit lid te worden van de Classic Literature Club op advies van zijn oudere zus. Daar ontmoet Hotaro Oreki Eru Chitanda. Ze komen een Hyouka bloemlezing tegen die 33 jaar geleden werd gepubliceerd. Hotaro Oreki en Eru Chitanda beginnen de waarheid te openbaren met betrekking tot de Hyouka-anthologie, hun school- en schoolfestival.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Beetje verrassend.

Asato is toch iemand die vooral groot is geworden in het horror wereldje, ik had deze film puur op haar naam binnengehaald, dus mijn verwachtingen lagen ergens anders. Maar al snel wordt duidelijk dat dit een eerder typisch Japans high school dramatje ging worden, een switch die ik gelukkig snel kon maken.

Asato doet het niet verkeerd binnen dit genre. Een best leuk gegeven, een grappig mysterie en een lekker loom tempo. Het mysterie zelf dient meer als leidraad voor de film, het mooie zit toch vooral in de sfeerschepping en het kuierende, mijmerende van dit soort films. En dat komt hier best goed uit de verf.

Netjes in beeld gebracht, typische maar degelijke soundtrack en aardig geacteerd. Het is dat de film niet echt uitschieters heeft en redelijk neutraal blijft, anders had het misschien nog iets hoger gekund, maar heb er mij verder goed mee vermaakt. Asato kan duidelijk meer dan alleen maar horrorfilmpjes maken.

avatar van BBarbie

BBarbie

Sloom drama over studenten die proberen te ontrafelen wat er meer dan dertig jaar geleden gebeurd is met een toonaangevende student tijdens een scholierenrebellie. Storm in een glas water. Film van het type ”Nou en?”