• 9.375.064 stemmen

Geregisseerd door: Ali Bin Matar en Ibrahim Bin Mohamed

Met onder meer: Yasser Al Jarraf, Omar Aljabri, Anwar Aljabri

Gesproken taal: Arabisch

Plot Hajwala

Khalid en Kehailan zijn twee teamleiders die gepassioneerd zijn door het autoracen en de uitdagingen ervan. Khalid besluit hiervoor zijn eigen auto te bouwen. Hun passie leidt hen naar een spetterende grote competitie. Wat volgt is een reeks gebeurtenissen die hun levens voor altijd zullen veranderen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Is nog ergens wel vermakelijk door de culturele verschillen, maar met goede film heeft dit weinig te maken.

Zoals iemand op imdb ook al opmerkte: het eerste half uur is niet doorheen te komen door al het driften en het oeverloze gezwam over driften, door figuren die je totaal niet uit elkaar kan houden omdat ze er allemaal hetzelfde uitzien en geen enkele karaktertrek hebben waardoor je ze van elkaar kan onderscheiden. De enige die ik op een gegeven moment begon op te merken - was het Khalid? - was een zak hooi die zijn vrouw en broertje waardeloos behandelde. Niet dat dat broertje zo vriendelijk was: 'Ga weg uit mijn beeld' tegen de goed bedoelende werkster die aan het stofzuigen was en even voor de tv stond. Ik dacht nog wel dat we door zouden krijgen dat dat joch even onsympathiek was als zijn grote broer, maar niets daarvan.

Plot bestaat voor een groot deel uit opvulling: de diefstal van dat broertje van een grote auto ("Wij willen Red Bull!", mijn god) , dat rare gedeelte met dat fietsen en nog eens Heel. Erg. Veel. Driften. Oh ja, en dat bezoek aan een pretpark van een auto-merk dat de film zwaar gesponsord heeft. Er wordt lang toegewerkt naar het gedoe rond de verdwenen motor (geen spoiler aangezien het in de titel staat) maar uiteindelijk zakt het bijna geruisloos in elkaar, en dan is het einde film.

Erg benieuwd hoe het kan dat dit zoveel geld heeft opgebracht.