• 9.372.718 stemmen

Geregisseerd door: Xu Jizhou

Met onder meer: Ethan Juan

Gesproken taal: Mandarijn

Plot The Liquidator

In een stad wordt een reeks moorden gepleegd door een mysterieuze man genaamd Jiang Ya. Hij beschouwt zichzelf als "het licht van de stad", door het recht in eigen hand te nemen en criminelen te vermoorden. Rechercheur Fang Nu wordt belast met het onderzoek naar de identiteit van de moordenaar. Samen met forensisch vingerafdrukmedewerker Mi Nan zet hij alles op alles om het mysterie op te lossen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Verrassend leuk.

Ik heb ondertussen al aardig wat van dit soort serial killer films gezien (denk Se7en enzo), ook veel Aziatische en ze weten eigenlijk maar zelden écht leuk uit te pakken. Meestal zijn het wel degelijke en vermakelijke films, maar dat beetje extra ontbreekt toch vaak.

Dat is er hier wel, jammer genoeg net niet voldoende om er een echt meesterwerkje van te maken, maar Xu Jizhou kwam bij momenten toch aardig dicht in de buurt. Het is dat hij nog net iets teveel blijft vasthouden aan het vaste stramien en/of niet vol durft gaan voor een sfeerfilmpje, maar tussendoor zit er voldoende potentieel in.

Eerste deel is vooral bekend terrein, maar daar raast de film dan ook doorheen. Het tempo tijdens het eerste uur is best verschroeiend te noemen. Tweede uur is wat trager, maar brengt dat ook wat interessantere dingen. Een toffe en interessante killer, enkele relevante themas en vooral ook een stuk plotverloop dat je minder snel ziet aankomen. Jammer dat het einde dat weer iets conventioneler is.

Visueel is het verder ook de moeite. Mooi kleurgebruik, fijn camerawerk en vlot genoeg geëdit. Mooie locaties ook, waar volop gebruik van gemaakt wordt. Mnee, dit beviel me wel. Hopelijk een regisseur die meer films gaat maken, zou zo maar eens kunnen dat hij er nog eens een meesterwerkje uitschudt.

Dikke 3.5*