• 9.374.560 stemmen

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Denise Janzee

Releasedatum: 18 januari 2018

Plot My Name Is Nobody

Een documentaire over de zoektocht naar roem: Hoe belangrijk is roem voor ons? Wat als je twee klasgenoten wereldberoemd werden en jij helemaal niet? In een zoektocht naar een klasgenoot van filmregisseur Sergio Leone en filmcomponist Ennio Morricone in Rome, verkent deze film het magische aura van roem. Een film over roem en de glans van het leven in de schaduw.

Geselecteerd voor IDFA

Vanaf 18 januari 2018 in de bioscoop (Cinema Delicatessen)

avatar van mrklm

mrklm

Sergio Leone en Ennio Morricone staan samen op een schoolfoto uit 1937. De foto is wereldberoemd, maar deze documentaire richt zich op ene Chrisanti, de jongen die tussen de twee grootheden van de Italiaanse cinema in staat. We komen weinig over hem te weten, mede omdat zijn kinderen geen zin hebben mee te werken aan een documentaire over hun onbekende vader. Dat is volstrekt begrijpelijk. Het is echter onbegrijpelijk waarom regisseur Denise Janzee toch krampachtig probeert er een soort universeel levensverhaal van te maken, terwijl daar feitelijk geen enkele reden voor is. Chrisanti blijkt een kleurloos persoon, de geïnterviewden met hun anekdotes zijn ook maar gewone mensen, afgezien van Willy Colombini, een mislukte b-acteur die om onduidelijke redenen bijzonder vaak in beeld is. Dit is technisch goed gemaakt, maar of het nu een documentaire of een faux-documentaire is: het gaat nergens over en het is niet interessant.