• 9.370.308 stemmen

Geregisseerd door: Yi-chi Lien

Met onder meer: Ouyang Nana en Arthur Chen

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Mi Guo

Duan en Mili zijn samen opgegroeid en al vrienden zolang ze elkaar kennen. Mili is stiekem verliefd op Duan, maar hij heeft meer oog voor zijn lerares. Mili doet haar uiterste best om Duans interesse te wekken, maar hij lijkt blind voor haar gevoelens. Wanneer Duan dan nog een tweede aanbidster krijgt, besluit Mili dat ze het geniepiger moet spelen.

Fijn.

In de kern een redelijk braaf coming of age drama met een streepje romantiek. Je moet dus wel in de mood zijn om jezelf anderhalf uur onder te dompelen in puberproblematiek. Ik merk zelf dat het mij niet altijd even zeer meer kan boeien de laatste tijd, maar er zijn gelukkig nog uitzonderingen.

Vooral wanneer ze uitzonderlijk gestileerd zijn. Je zou het niet meteen zeggen bij de poster, maar deze Secret Fruit bevat genoeg visuele hoogstandjes. De soundtrack is redelijk zwaar aangezet, maar wordt gebalanceerd door de zacht-klinkende dialogen die de film een heerlijk rustig sfeertje meegeven.

Acteerwerk is verder ook goed en ondanks dat het verloop redelijk voorspelbaar is, weet de film op de juiste momenten de juiste toon te vinden. Het is geen complete overrompeling, deze film, maar wél een érg lekker, warm dekentje. Lien laat zien het nog niet verleerd te zijn, zelfs al zit hij nu dan in China ipv Taiwan.

Enige echte haar in de boter is de vindbaarheid van de film, staat momenteel zelfs nog niet op IMDb. Maar jah, daar laat een liefhebber van Aziatische cinema zich zelden door tegenhouden.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van wibro

wibro

Deze film trok mijn interesse vanwege de poster met het zeer mooie meisje en natuurlijk de recensie van Onderhond. Dus maar eens moeite gedaan om deze film van het internet te plukken wat mij tot mijn grootste verbazing nog lukte ook. Wel, ik moet zeggen, het zag er allemaal zeer mooi uit, op visueel vlak een pareltje van een film met bovendien een schitterend einde. Tja, ik hou wel van dit soort coming of age filmpjes. Een verademing vaak met al die serieuze drama's over volwassenen met hun probleempjes. Genoeg gezien van dat laatste.

Nu het minpunt en dat ligt beslist niet aan de film. De versie die ik bekeken heb is die welke afkomstig is van een Russische filmsite en die Russen hebben de gewoonte dit soort films te dubben - in dit geval namelijk - of te voorzien van een voice-over en dat komt de sfeer in dit wonderschone coming of age drama nu eenmaal niet ten goede. Maar nogmaals, daar kan de regisseur niks aan doen en in mijn beoordeling over deze film laat ik dit daarom ook achterwege. Ik hoop deze film ooit een keer te kunnen herzien zonder Russische dub maar die kans lijkt me nu niet bepaald groot. Op IMDb staat deze film inmiddels trouwens wel vermeld. Zie Mi Guo (2017) - IMDb