• 9.373.692 stemmen

Geregisseerd door: Deborah van Dam

Met onder meer: Dirk Kuijt

Gesproken taal: Nederlands

Plot Kuyt

Dirk Kuijt verlengde in 2016 tot ieders verbazing zijn contract bij Feyenoord. Voetbaljaar 2016-2017 werd het jaar van z’n leven. Met een hattrick schoot hij zijn club Feyenoord op de laatste competitiedag naar het eerste kampioenschap in 18 jaar. Maar de weg naar die gouden zondag 14 mei was geen makkelijke. Aanvoerder Kuijt verloor zijn basisplaats en belandde tot zijn grote teleurstelling op de bank. Tijdens die turbulente tijd werden Kuijt en zijn gezin van dichtbij gevolgd door regisseur Deborah van Dam. Ze filmde de voetballer tijdens de wedstrijden, tijdens de invalbeurten en tijdens de uren op de reservebank. Ook volgde ze hem thuis, bij zijn vrouw Gertrude en zijn kinderen en reisde ze met hem mee naar z’n oude club Liverpool.

avatar van adso

adso

Zondag 15 oktober bij de NPO.

avatar van Zandadder

Zandadder

Ik heb veel respect voor Kuijt die altijd 110% heeft gegeven en altijd bescheiden bleef.

Vaak gezien als een nuttige voetballer, een harde werker, maar heeft zelden slecht gespeeld.

Dat uitgerekend hij de goals maakte in zijn laatste seizoen bij Feyenoord is een jongensboek.

Misschien geeft deze docu wel een ander beeld dan dat van hem heeft.

avatar van smoozycat

smoozycat

Ik vond vooral het moment toen hij in Liverpool terugkwam leuk. En het einde.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Veel inhoudslozer bestaan ze niet. Best knap om in zo'n seizoen er zo weinig uit te halen. Vond enkel de woede bij mevrouw Kuyt tot hij er naast kwam te staan mooi. Had er veel meer van verwacht.

Zonde

avatar van adso

adso

1.381.000 toeschouwers!

avatar van Barfly

Barfly

Kuyt verdient een documentaire die wat dieper ingaat op het gevoel tijdens het gehele seizoen, zonder dat vrouwlief de helft van het beeldmateriaal opslokt met nietszeggende opmerkingen en beelden van een ei dat gebakken wordt voor de kinderen.

Een paar spaarzame momenten waarin Kuyt aan het woord is en er daadwerkelijk iets gebeurt is te weinig.

Inhoudslozer als dit krijg je documentaires inderdaad niet zo vaak te zien. Wat dat betreft ben ik het eens met Basto

avatar van Mondragon

Mondragon

Inderdaad totaal inhoudsloos. Jammer.

avatar van Gish

Gish

Als hardcore Feyenoord supporter teleurgesteld in deze documentaire. Ik miste de geweldige ontlading van de Kuip tijdens die laatste wedstrijd. Goals slecht in beeld gebracht en steeds wisselwerking Kuyt en kinderen. Jammer. En dan die vriendenclub in het bubbelbad...zucht.

Kuyt zelf is zo glad als een aal, wel een topsporter en een man met erg veel wilskracht.

Zo'n man verdient een betere documentaire. En behoudens de laatste wedstrijd kwam hij het laatste half jaar tekort. Zijn rol als "motivator" van het team was wel indrukwekkend.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Matige docu die aardig wegkijkt, maar niks bijzonders doet. We zien Kuijt in zijn laatste weken, wat beelden van het gezinnetje, lekkere oppervlakkigheid allemaal. Met Dominee Dirk voorop, altijd een lach als de camera draait. Net als steeds in kleding van Adidas. Je zou er eng van worden. Alleen heel af en toe is deze docu opzienbarend, soms Kuijt alleen in de auto of in gesprek met Rob Jansen en Kuijt ineens echt wordt en behoorlijk kritisch is. Dit soort beelden zie je niet snel, zelfs niet na een reeds afgelopen voetbalcarrière. Vanwege die momenten toch een voldoende. 3,0*.

Vond het wel leuk. Dirk is een mooie sympathieke vent.

En helemaal niet zo overdreven braaf als men geregeld doet voorkomen.

avatar van mnrk

mnrk

Dirk Kuyt...Held

Deze documentaire was wel in orde maar miste toch wel wat belangrijke momenten die toch wel als afsluiter waren toen hij de landstitel binnen haalde...

En inderdaad zit ik niet te wachten op zijn vrienden in zijn bubbelbad, en dan zijn vrouw (niks persoonlijks tegen haar), maar wat een grote mond heeft die zeg ...

avatar van missl

missl

Ik heb niet veel verstand van voetbal maar als ik dan toch een fave moet aanwijzen dan is dat Kuyt, een harde werker in het veld en (zoals deze docu bewijst) een nuchtere man buiten het veld. Met een rol voor zijn vrouw natuurlijk, wat een held, leeft zo mee en is ook nuchter. Met als quote van de film: 'Dan koop je toch een seizoenskaart!'.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik had er wat meer van verwacht.