• 9.373.111 stemmen

Geregisseerd door: Qunshu Gao

Met onder meer: Zhao Benshan, Tong Yao en Chengpeng Dong

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Guo Nian Hao

Lee is oud en lijdt aan dementie. Toch wil hij niet verhuizen uit het kleine dorpje waar hij zijn hele leven gewoond heeft. Lee's dochter bezoekt hem zelden, maar wanneer de politie haar belt omdat ze Lee op het oude treinstation hebben opgepikt springt ze onmiddellijk in haar wagen. Het Chinese nieuwjaar komt eraan en Lee's vrienden stromen toe om hem een bezoekje te brengen. Toch is het geen gezellige familiereünie.

Aardige Qunshu Gao.

Maar het blijft toch een beetje wachten tot hij weer op z'n oude niveau zit. Goa lijkt een variatie te serveren op de HK nieuwjaarsfilms, maar da's toch echt wel een genre apart. Benieuwd of China zijn eigen variant weet op te zetten. Deze Old Lee is in ieder geval wel een stap(je) in de juiste richting.

Toch zit er iets teveel drama in. Op zich genoeg luchtigheid en het is verder ook wel een leuke en kleurrijke film, maar die neiging om het laatste half uur toch wat extra gewicht mee te geven vind ik niet nodig. Doe mij maar gewoon 100 minuten onnozeligheid.

Visueel verder wel oké, al heb ik Gao ook wel al mooiere dingen zien maken. Acteurs zijn redelijk, al steunt de film daar toch vooral op Benshan Zhao, die gelukkig een geweldig personage neerzet. Het zijn vooral de jongere acteurs die het af en toe laten afweten.

Op zich een redelijk tussendoortje, maar er zit jammer genoeg niet echt stijgende lijn in Gao's films. Benieuwd of dit een trendsettertje wordt (voor de lokale markt dan), of het gewoon een probeerseltje is dat weinig gevolg zal krijgen.