• 9.374.845 stemmen

De Trein van Zes Uur Tien (1999)

Drama / Thriller | 90 minuten

Genre: Drama / Thriller

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Frank Ketelaar

Met onder meer: Peter Paul Muller, Roeland Fernhout en Rifka Lodeizen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 mei 1999

Plot De Trein van Zes Uur Tien

Onno Staling is conservator in het Rijksmuseum en wordt geconfronteerd met de bijna even oude Alex Bickers, die drie jaar geleden door hem werd ontvoerd. Alex solliciteerde indertijd naar dezelfde baan als Onno. Door de ontvoering loopt hij de baan mis. Onno wordt pijnlijk herinnerd aan zijn verleden als Alex komt solliciteren naar de baan van assistent-conservator. Onno's schuldgevoel heeft hem nooit verlaten en wordt alleen maar versterkt als hij hoort hoe het Alex is vergaan. Hij ziet Alex' sollicitatie als een unieke kans om het goed te maken.

avatar van gotti

Bij deze film had ik al snel door waar het uiteindelijk heenging. Ook de acteerprestaties zijn niet om over naar huis te 'wappen' (Youp van 't Hek ). Maar toch heb ik me wel redelijk vermaakt. 3*

avatar van neo

neo

De Trein van Zes Uur Tien is uitstekende thriller. Vakkundig gemaakt met een flinke dosis spanning en suspense. Het is het soort film waarin de muziek (geschreven door Vincent van Warmerdam) nadrukkelijk de sfeer bepaald en de spanning op juiste momenten opschroeft. Op het acteerwerk valt wel wat aan te merken, maar dat mag de pret niet drukken. Net iets beter als Ketelaar's Escort.

avatar van jippie2010

jippie2010

Wat een leuk en onbekend pareltje. Ik herken zeker de kritiek die genoemd wordt,

maar heb zeker naar een keurig onderhoudende thriller gekeken. *3,5