• 9.373.071 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Rick Bieber

Met onder meer: Dominic Sherwood, Charlbi Dean en Jill Hennessy

Plot Don't Sleep

"Some dreams should never be remembered"

Shawn en Zach vormen een jong stel. Ze huren een woning van een vriendelijk, ouder koppel. Shawn en Zach zijn dolgelukkig en zien de toekomst rooskleurig in. Maar dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren en krijgt Zach last van angstaanjagende nachtmerries, waardoor hij opnieuw geconfronteerd wordt met zijn verleden. Zach begint te twijfelen aan zijn eigen geestelijke gezondheid.

Dr. Richard Sommers

Sandy Sommers

Shawn Edmond

avatar van tattoobob

tattoobob

Klinkt als een 333 in een dozijn film maar ik zal hem zeker een kans gaan geven.

avatar van -MW-

-MW-

Begon erg goed met een interessant verhaal.. maar werd al snel een erg slechte niet spannende horror film, met een ontzettend slecht afgezaagd eind.

100 minuten verspilde minuten.. niet echt een aanrader..

avatar van Alathir

Alathir

Het concept is inderdaad leuk gevonden maar de uitwerking laat helaas te wensen over. Je ziet de film sterk beginnen en dan zwak eindigen. Altijd jammer om een film met potentieel in een neerwaartse spiraal te zien eindigen. Hier had meer ingezeten. Zeker met Cary Elwes die toch in 1 van de beste zoniet allerbeste horrorfilms ooit heeft meegespeeld. Verwacht er echter niet teveel van want zijn screentime is beperkt tot iets van een 10 minuten.

Het sound design is nog best oké, zeker in het begin wordt er een aardig sfeertje gecreëerd, maar ergens rond het midden begint het mis te lopen. Te veel uitleg en te veel plottwists doen de film geen goed. Het acteerwerk is redelijk en Charlbi Dean Kriek is een streling voor het oog. Eng is het allemaal niet. Ook wel een aantal cliché jumpscares die helemaal niemand zal doen verschieten.

Titel gejat van Don't Breathe, dat wél een succesvolle Horror was. Dit verhaal is inderdaad; zoals eerder benoemt in de comments boven, erg slechts uitgewerkt. Vond het een beetje vergelijkbaar met 'Drag Me To Hell', dat wél een goede verhaallijn had maar overdreven was uitgewerkt door de jumpscare ratio. In mijn mening moet een B-film met een low budget storyline het echt doen van cheesy jumpscares..

avatar van Noodless

Noodless

De misleidende cover is op zich al een vraagteken ???

Het eerste half uur is best aardig en sfeervol, maar gaandeweg ontaardt dit werkje in een chaotisch geheel van flauwe horrorelementen en onnodige plottwisten. Het thema rond de demonen komt ook niet echt uit de verf gezien de belabberde make-up ervan waardoor het aspect eng volledig verdwijnt. Charlbi Dean is een mooie meid die enigszins verrassend ook iets te verbergen heeft. Al lijkt dit wel duidelijk voor de aandachtige kijker in de beginfase. Kortom : toch een kleine ontgoocheling. 4/10