• 9.375.261 stemmen

The House That Bled to Death (1980)

Horror | 52 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Tom Clegg

Met onder meer: Nicholas Ball, Rachel Davies en Brian Croucher

Plot The House That Bled to Death

William en Emma Peters kopen een oud huis waar een paar jaar eerder een brutale moord werd gepleegd. De woning is in heel slechte staat en moet gerestaureerd worden. Ze trekken er in samen met hun dochter Sophie en raken bevriend met hun buren Jean en George Evans. Weldra gebeuren er naargeestige dingen in het huis. Op een dag wordt Sophie's kat dood aangetroffen. Wanneer het meisje haar verjaardag viert sijpelt er bloed uit de muren en blijkt dat het huis een duister geheim verbergt.

Noodless

Tja....geen geweldig begin van deze House of Horror serie. Dit eerste horrorverhaal The House That Bled to Death heeft heel weinig te bieden. Qua spanning en gore erg mak, maar ook het verhaal stelt niet veel voor. Het acteerwerk is matig en sfeer ontbreekt. 2/10

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Noodless schreef:

Waar gezien?

Noodless

Thuis ? dvd ooit gekocht....vraag me niet waar? ?

BlueJudaskiss

Ik hoop wel dat de volgende films leuker gaan zijn.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Noodless schreef:

BlueJudaskiss

Ik hoop wel dat de volgende films leuker gaan zijn.

Hoop doet leven, maar verwacht er niet te veel van. Ik heb deze ook op DVD, met 12 andere House of Horror filmpjes, maar het niveau is niet heel hoog. Sommigen zijn wel beter dan dit eerste filmpje, overigens.

avatar van joolstein

joolstein

Aflevering vijf in de Hammer House of Horror-serie is een spookhuisverhaal. De aflevering begint met een oudere man die zijn vrouw vermoordt waarna enige tijd later een jong gezin het pand betrekt. Het duurt niet lang voordat er vreemde dingen gebeuren...uiteraard de basissituatie van het spookhuisverhaal. Alleen geen grote landhuis maar een normaal Brits rijtjeshuis in een normale straat. Het bevat alle bekende elementen maar het escaleert echter behoorlijk goed tijdens een kinderverjaardagsfeestje Gevolgd door een twist-einde, die ik niet één-twee-drie zag aankomen, en een laatste, bevredigende afsluiting. Nu waarschijnlijk niet zo heel nieuw meer maar wel nog uiterst vermakelijk. Oh, motto van de aflevering; als je een kat doodt, krijg je wat je verdient!