• 9.377.445 stemmen

Tôkyô Gûru (2017)

Actie / Horror | 119 minuten

Genre: Actie / Horror

Alternatieve titels: Tokyo Ghoul / 映画『東京喰種トーキョーグール』

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kentaro Hagiwara

Met onder meer: Masataka Kubota, 千眼美子 en Yû Aoi

Gesproken taal: Japans

Plot Tôkyô Gûru

"Humans are no longer at the top of the food chain"

In een andere wereld leven er "ghouls". Dat zijn personen die enkel kunnen overleven door andere mensen op te eten. Zij zien eruit als normale mensen en leven op dezelfde manier om hun ware identiteit te beschermen. Ken Kaneki is een doodgewone student. Nadat hij ontslagen wordt uit het ziekenhuis komt hij tot de ontdekking dat hij half ghoul geworden is. Hij verlangt naar mensenvlees.

Toka Kirishima

Hideyoshi Nagachika

Nishiki Nishio

Royko Fueguchi

Best geinig.

Nogal gekke mix van urban fantasy en horror, al is dat laatste vooral bijzaak. Hier en daar mag dan het dan redelijk bloederig zijn, het draait toch meer om de opzet van de ghouls. Dat die dan ook mensen eten is een leuke bijkomstigheid, maar niet meteen een reden om er een volbloed horrorfilm aan vast te hangen.

De CG is redelijk in your face, maar niet heel slecht en wel functioneel. Verder is het vooral een film die wat lol wenst te hebben met z'n uitgangspunt. Wie nooit een Japanse film gezien heeft zal er niet veel aan hebben, maar dat uitgerekend Yu Aoi van muurbloempje naar moordlustig monster mag veranderen is al een erg fijne intro.

De film zit er verder netjes uit. Iets te gelikt en het had allemaal nog wel wat steviger gemogen, vorig jaar kregen we ook al Gantz:O voorgeschoteld en da's dan toch wel even andere koek, maar vermakelijk is dit zeker. Ook nog best origineel uitgewerkt voor wat verder een redelijk bekend gegeven is.

Aan de scores te zien is het blijkbaar nog steeds wat te maf voor sommigen, maar wie al eens graag een Japans filmpje meepikt en zich niet stoort aan wat urban fantasy/horror, vooral kijken.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

Ik zag deze week de film Tokyo Ghoul 'S', maar aan de trailer bij deze film te zien is dat dus een andere film die nog niet op dit forum staat?