• 9.374.414 stemmen

Geregisseerd door: Philippe Niang

Met onder meer: Charlotte de Turckheim, Hande Kodja en Michaël Cohen

Gesproken taal: Frans

Plot La Permission

1917. Jeanne Perreau rouwt om haar broer, die aan het front sneuvelde. De moeder van Jeanne heeft haar uitgehuwelijkt aan de welgestelde Adrien de Volnay. Hoewel die met hart en ziel van Jeanne houdt, zijn de gevoelens allesbehalve wederzijds. Op een dag ontmoet Jeanne Bakary Diop, een Senegalees die samen met haar broer heeft gediend. Het duurt niet lang voor Jeanne en Bakary verliefd worden op elkaar.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Darbie

Darbie

Gedegen Frans drama.

avatar van Movsin

Movsin

Een naar melodramatiek neigend verhaal, werkelijk samengeperst in een TV-film.

Zeer eenvoudig uitgewerkt.

Had beter tot zijn recht gekomen in een miniserie met een drietal afleveringen en met meer oog voor detail en subtiliteit.

Doorheen de film meer dan eens aandacht voor rassendiscriminatie in Frankrijk tijdens WO I, ook tenoverstaan van de Senegalezen die aan het front meevochten.

Mooie, kleurrijke beelden en inzake acteren lijkt mij Michaël Cohen best in zijn rol;

avatar van Fransman

Fransman

Movsin heeft natuurlijk gelijk. Het is wel een beetje een melodrama, maar films die in die tijd spelen vind ik altijd interessant. We weten al vanaf het begin hoe het verhaal in elkaar steekt, maar ik vond het toch spannend tot het einde toe. Navrant hoe er neergekeken werd op Afrikanen die aan Franse kant meevochten in de Eerste Wereldoorlog. Maar dat wisten we al.

Hande Kodja is leuk om naar te kijken. Van Michaël Cohen was ik minder gecharmeerd. Hij is zo overduidelijk joods dat hij niet bepaald geloofwaardig is als een Franse graaf. Wel mooie auto's gezien: een chique Talbot, een nog chiquere Hotchkiss, een Renault en een Citroën vrachtwagentje. Ook fraaie kostuums en uniformen, exact passend bij de tijd. Ook al is het gemaakt voor televisie, toch wel zorgvuldig gedaan. Geef het een halfje meer, Roland

avatar van Movsin

Movsin

Fransman

Het is ondertussen al wel ruim 2 jaar geleden.... maar eigenlijk zitten we op dezelfde golflengte wat ons commentaar betreft zeker daar waar het over de houding tov de Afrikanen gaat. In die mate zelfs dat ik voor de film een langere duur had gewenst. Een beoordeling van een acteur is altijd heel subjectief.

In mijn eigen database en waarbij ik op 10 quoteer heb ik de film een 6,4 gegeven wat balanceert op een 3/3,5 en als ik u er een plezier kan meedoen...