• 9.370.338 stemmen

Oorsprong: India

Geregisseerd door: Sanal Kumar Sasidharan

Met onder meer: Rajshri Deshpande, Bilas Nair en Vedh

Plot Sexy Durga

"A journey of thousand stories"

Durga is de naam van een jonge vrouw die in het holst van de nacht samen met haar vriend Kabeer een trein naar een verre bestemming probeert te halen. Maar daarvoor moeten ze eerst het dichtstbijzijnde station zien te bereiken, een onderneming die hen overlevert aan de goedheid van vreemden. De hulp die hen geboden wordt, neemt al snel bedenkelijke vormen aan, de politie heeft het te druk met haar eigen nering en de verlatenheid van de nacht maakt de beklemming compleet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van McSavah

McSavah

Trailer is wel erg sexy, toch maar proberen in te plannen.

avatar van niethie

niethie

Die trailer is vooral misleidend eigenlijk, wat je te zien krijgt is ongeveer één achtste van de film. Ik ervoer die vooral als een moderne kijk op het wereldberoemde Roodkapje sprookje, maar dan met tal van boze wolven. Weet niet hoe de huidige leefomstandigheden van die mensen zijn, weet ook niet of ik me zou moeten schamen over die onwetendheid, maar vond het wat overdreven dat werkelijk iedereen afgeschilderd werd als kwaadaardig en corrupt. Dit geeft het wel weer een nare beklemmendheid mee die zeldzaam lang vastgehouden werd maar uiteindelijk waren het wel weer valse voorwaarden waarmee we naar de film gelokt werden want van het bovenstaande verhaal heb ik er weinig uit op kunnen maken en dat maakt me toch altijd een beetje kwaad, in feite is het uiteindelijk een van alles gestripte survival horror over een crazy hick town, zonder een druppel bloed dan. Toch is het einde behoorlijk cool. De hele filmwereld lijkt, tot in de kleinste uithoeken, opeens geobsedeerd te zijn door neon, maar van mij mogen ze, hoe meer van dat soort scenes hoe beter. Beetje twijfelaartje dit dus, maar beslist niet slecht. (3*)

avatar van Richardus

Richardus

Mooie poster!

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Beklemmende roadmovie met enkeke Lynch achtige scenes.

avatar van HK Senator

HK Senator

Het is wel door de zure appel heen bijten, een vermoeiende zit. Maar die kwelling heb je nodig om de finale als dieptepunt te kunnen ervaren. Nog nooit zo'n heftige aftiteling gahad. Een korte discussie na afloop met willekeurige bioscoopbezoekers gaf de film een extra dimentie tijdens het IFFRiG.

avatar van McSavah

McSavah

Huh, de opmerking van niethie dat de trailer en de plot misleidend zijn is waarschijnlijk het vreemdste wat ik ooit op deze site heb gelezen. De film telt letterlijk niet meer locaties dan de trailer laat zien en de plot (van het IFFR en MM althans) komt volledig overeen met de gebeurtenissen in de film.

avatar van tovenaar

tovenaar

Eenmalig terug in de bios (KINO R'dam), voor wie 'm gemist heeft en nog wil zien