• 9.371.038 stemmen

Geregisseerd door: Hokimoto Sora

Met onder meer: Keisuke Yamamoto, Ryuto Iwata en Minako Akatsuka

Gesproken taal: Japans

Plot Haruneko

Plaats van handeling is een café dat gerund wordt door De Manager, geholpen door een oude vrouw en een jochie genaamd Haru. Het café is een toevluchtsoord voor iedereen die wil sterven, jong en oud, goed en slecht. De bezoekers krijgen korte flitsen uit hun verleden te zien in een eigenaardige toverlantaarnvoorstelling, die steevast wordt afgesloten met een muzikaal optreden. De Manager rijdt zijn gasten vervolgens naar een mistige plek diep in het woud.

avatar van Hiraeth

Hiraeth

Best wel benieuwd hiernaar. Plotbeschrijving doet me enigszins denken aan Wandâfuru Raifu.

avatar van niethie

niethie

Spirituele mindfuck, niet veel van begrepen, bladzijdes script in een blender, acteurs die verklaringloos in rook opgingen en een verlegen regisseur die hoopte door middel van de beeldtaal met ons te kunnen communiceren. Vrees voor hem dat ik zo nu en dan een beetje heb zitten dommelen. Zonde dat ik snel door moest want ik had graag een verklaring gehoord over hoe het nou allemaal in elkaar stak. Nochtans een bijzondere ervaring. Verkeerd voorbeeld om zoiets bij te schrijven maar sowieso verrassend hoe de Aziaten, met name Thai'en, de laatste jaren films maken. Van iets dood normaals en aards je mindfull laten weg zweven op een wolk waarvan je in eerste instantie niet eens door hebt dat je erop zit. Fijn! (3*)

avatar van Richardus

Richardus

Nogal warrig. De premisse lijkt duidelijk maar de verwikkelingen zijn nauwelijks een touw aan vast te knopen waardoor je ook aan dat basisbeginsel twijfelt. Wel een aparte sfeer, soms wat klungelig en soms dringt wr wat licht sterks doorheen. Een film van een jonge maker die iets mysterieus én betekenisvols wilde maken. Waarschijnlijk is het voor hem allemaal zonneklaar, voor mij vrijwel niet.