• 9.370.487 stemmen

Met onder meer: Ali Soliman, Mahmoud Al Atrash en Samer ElMasry

Gesproken taal: Arabisch

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Worthy

Een groep overlevenden zoekt toevlucht tot de enige plek met drinkbaar water in het gebied. Wanneer ze bezoek krijgen van twee indringers wordt de groep op de proef gesteld. Slechts één van hen kan de proef doorstaan...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van frans123

frans123

Goede film, hard, goede acteurs.DE hele film zit vol met een spanningsveld. Een verwijs naar IS vanwege het gepraat over zwarte vlaggen??? En gaat ie naar Medina??? Toen Mussa weg ging voelde je het vervolg van de film aankomen...geen verrassing meer......Je hebt wel wat moeite bij deze film wat betreft de namen...moeilijk..Pas halverwege weet je wie wie is (of het ligt aan mij)

avatar van Petina

Petina

Frans, daar heb je helemaal gelijk in voor wat betreft die namen.

Ik had een beetje moeite met de taal. Dat zijn wij niet gewend.

En ik weet zeker dat hij naar medina gaat.

Deel 2!

avatar van Night's Watch

Night's Watch

De film voelt aan als een lange serieaflevering, behalve dan dat met dit aantal slachtoffers onder de hoofdpersonages de serie van korte duur zou zijn. Het komt allemaal wat te gemakkelijk over, alsof dit verhaal uit de eerste brainstormsessie rolde. Ook de personages vond ik weinig intrigerend, het kon mij niet zoveel schelen wie er zou gaan overleven. Kortom: Leuk geprobeerd maar er zijn betere films op dit gebied.

Leuke film.

Het concept is natuurlijk niet zo geweldig origineel. Doet sterk denken aan The Walking Dead en alle kopies. Een groepje overlevenden die zichzelf een mini-maatschappijtje hebben gecreëerd en achter gesloten hek hun leventje leiden. Uiteraard komt er dan een extern element om de orde te verstoren.

Maar qua uitvoering is het zeker de moeite. Ondanks dat het al zo vaak gedaan is weet Mostafa toch goed de spanning op te bouwen. Het helpt ook wel dat het geen zombies zijn en het verhaaltje net wat boeiender uit de hoek weet te komen, maar daarnaast is het ook gewoon mooi en sfeervol gefilmd.

Wie wanneer en hoe sterft is ook best verrassend, waardoor ook de tweede helft (wanneer alles duidelijk geworden is) toch ook nog steeds spannend is om volgen. Echt veel meer dan een goed uitgevoerd genrewerkje is het niet (enkel vanwege z'n land van herkomst misschien wat bijzonder), maar toch een stuk beter dan verwacht. Vooral omdat ik dit soort Walking Dead setups meestal niet zo boeiend vind.

avatar van Woland

Woland

The Worthy is een post-apocalyptische thriller die nou niet echt uitblinkt in originaliteit, maar genoeg actie en rauwheid biedt om je je niet te vervelen. Toegegeven, er zijn twee redenen dat ik deze film ben gaan kijken - de tip van een bekende, maar ook vooral de Emirati makelij, waar ik toch wel benieuwd naar was. Nu valt er in de film verder weinig van te merken dat dit uit de Verenigde Arabische Emiraten komt; behalve de taal is dit niet een wezenlijk ander soort thriller dan uit pak 'm beet Hollywood zou kunnen komen. Zoals ik eerder al zei, de setting of het verhaal is niet bijzonder origineel, maar de film is verder prima geschoten en geacteerd, plot genoeg voor een actie/thriller als dit en met toch een behoorlijk hard, gewelddadig randje. Je kan het beroerder treffen als je zin hebt in een ongecompliceerde thriller.

avatar van kleez

kleez

Saai, maar bovendien enorm geïrriteerd aan de extreme domme keuzes van een aantal hoofdpersonages. Dit soort mensen zouden nooit zover komen met dit soort keuzes die ze maken in de film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vond dit helemaal zo slecht nog niet. Het zag er goed uit, en de film keek vanaf het begin meteen lekker weg. Alleen het einde was wel wat aan de zwakke kant.

avatar van Shadowed

Shadowed

Arabische cinema dus.

Nog weinig aanrakingen mee gehad, maar toch maar eens opgezet in mijn terugreis van vakantie. Het is niet al te best, maar ik kan het ook niet slecht noemen. Wel duidelijk dat het een regisseur kende die toch wel enthousiast te werk is gegaan uiteindelijk.

De film kent zo een paar opvallend groots opgezette en spectaculaire actiescènes. Het is allemaal wel net wat te aanstellerig, zeker het slowmotion dat te veel wordt uitgebuit, maar je kan er niet omheen dat het allemaal erg energiek is en daarom krijgt het nog wel een voldoende.

Acteerwerk degelijk. Er wordt eraan gedacht om in ieder geval 80% van de rollen een beetje uitdieping te geven, maar het lijkt bijna op wachtnummer te gebeuren. Eerst wordt de focus op de ene gelegd, en zodra die niet meer interessant is, een schurk blijkt of van het toneel verdwijnt, komt de volgende weer dominanter naar voren. Iets te makkelijk.

Voor de rest wel duidelijk dat er niet al te veel budget inzat, maar het is allemaal wel erg enthousiast en energiek. Dat levert de film enkele gave momentjes op. CGI is niet al te knap, maar wel met genoeg detail in ieder geval. Weinig momenten wat daardoor inkakt.

Soms heeft het de neiging om wat te slepen en daardoor saai te worden. De onderhuidse spanningen komen nooit van de grond waardoor het ook allemaal wat nutteloos is. Pas als er in de finale wat meer actie aan bod komt wordt het weer wat leuker. In ieder geval genoeg degelijke scenario's.

Als er wat meer tempo inzat in het eerste stuk van de film was het beter te pruimen. Nu kijk je tegen een film aan die enthousiast en energiek is, maar toch wel net wat te onervaren oogt en te traag is in het eerste deel.

avatar van stinissen

Wel ff op netflix originele taal inschakelen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Niet echt hoogstaand, weinig spanning, hier en daar een leuker stukje, maar het geheel en de beleving waren ondermaats.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een matige maar vermakelijke film die wat laat op gang kwam. In een post apocalyptisch tijdperk waar waterschaarste hoogtij viert een aantal mensen proberen te overleven en hun tegenstand proberen te elimineren en elkaar proberen te beschermen. Een aardige film uit de Emiraten.

avatar van Fisico

Fisico

Wel ja, deze The worthy heeft inderdaad wel wat weg van The walking deed, maar dan zonder zombies wel te verstaan. Ook hier weliswaar is het vooral de mens die het gevaar betekent voor de mens waarbij in een post-apocalyptisch tijdperk vooral de waterschaarste het grootste probleem is.

Best wel technisch een redelijk verzorgde film, toch zeker voor film uit de VAE, toch niet meteen het filmland bij uitstek. Voorts worden wel de geijkte paden bewandeld van actie en verhaallijn. Vermakelijk dat zeker, maar zeker niet iets wat boven het maaiveld uitsteekt. Veel stoerdoenerij en spierballengerol.