• 9.371.607 stemmen

Geregisseerd door: Hing-Ka Chan en Patrick Leung

Met onder meer: Sui-man Chim, Charlene Choi en Chan Fai-hung

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Plot Hei Wong Ji Wong

Man Long Chan is een agent die van toneel houdt. De plaatsvervangende politiecommissaris geeft hem de opdracht van undercover toneellessen te volgen. Man Long Chan is in eerste instantie blij met zijn taak maar hij raakt spoedig teleurgesteld als zijn vreemde stijl niet wordt gewaardeerd. Zijn enige goede vriendin in de klas is de nieuwe leerlinge Dani, een dame met een hart van goud die zijn vertrouwen wint. Man belandt vervolgens in een neerwaartse spiraal wanneer hij er niet in slaagt een operatie van de politie tot een goed einde te brengen en bijna om het leven komt.

Chan Man Long

Theatre Caretaker

Crazy Sam

Phone Accessory Vendor

Singing Teacher

Johnny Ocean

Professor Mong

Headscratcher.

China probeert nu al een paar jaar de wereld te veroveren met z'n films (en dan vooral Amerika), maar op Netflix blijft het relatief stil. Raar, want je zou toch verwachten dat ze daar een ideaal platform in zouden zien om hun films aan een breed publiek aan de man te brengen. Maar allicht blinken de dollars op Netflix niet zo fel als in de bioscoop, want laten we eerlijk zijn, voor de kunst of eer doen ze het niet.

Toch sijpelen er af en toe een paar Chinese films door, maar dan wel vaak érg vreemde. Zoals deze comedy. Nu is China/HK al zeer ondoorgrondelijk voor het Westen als het op comedy aankomt, dit halfbakken TV-achtig project gaat niet al te veel zieltjes winnen vermoed ik zo.

Wel een hoop bekende gezichten die wat acteerlesjes komen geven. Eric Tsang, Anthony Wong, Lam Suet en Chapman To horen bij de bekendste, maar verder zit er nog een schat aan bekende gezichten en namen in. Ook regisseurs trouwens, Ann Hui, Wilson Yip en Alan Mak zijn ook te bewonderen in bijrolletjes.

En wie een beetje bekend is met de HK comedy scene weet dat je dan waarschijnlijk naar een lunar comedy zit te kijken, een wel érg vreemd niche beestje dat het vooral moet hebben van rare situaties, enorme overacting en veel flauwigheid. Om dat een beetje te appreciëren moet je al best bekend zijn met de films uit Hong Kong, jammer genoeg is Simply Actors dan nog eens een redelijk slecht specimen.

Wie dit toch leuk zou vinden raad ik eerder de All's Well Ends Well films aan, die zijn een stuk beter geproduceerd dan deze Simply Actors. Niet bepaald een aanrader dit, ik kon er héél af en toe nog wel om lachen, maar die momenten waren te zeldzaam. Irritatie overheerste, veel los zand en zelden grappig.