• 9.372.278 stemmen

Vrienten, Kooymans en de Groot (2016)

Documentaire | 50 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Vrienten, Kooymans en de Groot - Vreemde Kostgangers

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Suzanne Raes

Met onder meer: Henny Vrienten, George Kooymans, Boudewijn de Groot

Plot Vrienten, Kooymans en de Groot

Filmverslag van een bijzondere muzikale samenwerking tussen drie grootheden: Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten. Ze delen een halve eeuw Nederlandse muziekgeschiedenis. We zien hoe deze mannen samen in een buitenhuis in Twente sleutelen aan nieuwe liedjes. Doorwerken tot diep in de nacht, de herinneringen die ze delen, wederzijdse waardering en milde spot, maar bovenal het plezier van het maken. Langzaam krijgen de liedjes vorm en het optreden komt steeds dichterbij: zal deze mix bij hun publiek in de smaak vallen?

avatar van Don Homer

Don Homer

Muzikale docu over een unieke samenwerking van drie legendarische Nederlandse muzikanten. Ze spelen gitaar en zingen alle drie maar wie hun ouevre een beetje kent weet dat ze heel verschillende muziekstijlen hebben. Deze documentaire geeft een kijkje in hun kersverse samenwerking. Je ziet ze samen tokkelen, discussiëren en grappen. Tussendoor zijn er een op een interviews over hoe ze over elkaar denken en over muziek maken op leeftijd. Ik vind dat er mooie nummers uitgekomen zijn!

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Vannacht > 01:35 te zien op TV NPO2

Aansluitend het concert van de heren, opgenomen in Carré.

(alleen al vanwege George Kooymans, die hier een van zijn beste gitaarsolo's ooit speelde, de moeite waard)