• 9.370.356 stemmen

Judgment in Berlin (1988)

Alternatieve titels: Escape to Freedom / Judgement in Berlin

Oorsprong: Verenigde Staten / West-Duitsland

Geregisseerd door: Leo Penn

Met onder meer: Martin Sheen, Sean Penn en Sam Wanamaker

Gesproken taal: Duits, Engels en Russisch

Releasedatum: 27 april 1990

Plot Judgment in Berlin

Op 30 augustus 1978 kaapt een Oost-Duitser een vliegtuig om hem en zijn gezin over het IJzeren Gordijn te brengen. Ze landen op een Amerikaanse luchtmachtbasis in West-Duitsland, waar hij terecht moet staan voor de kaping...

Guenther X

Judah Best

Sigrid Radke

avatar van FisherKing

FisherKing

Als je het oeuvre van Leo Penn (Vader van 2 acterende Pennetjes) bekijkt zie je de gehele geschiedenis van de US TV series voorbijkomen:

Gunsmoke, Bonanza, Dr Kildare, The Fugitive, Star Trek, Ironside, Cannon, Colombo, Koyak, Starsky & Hutch, The Bionic Woman , Magnum PI, Father Murphy, Bret Maverick, Fame, Cagney & Lacy, Remington Steele, St Elsewhere, Matlock en Jake and the Fatman

avatar van spurs

spurs

Te koop bij Bart Smit voor € 3,00

avatar van Carl

Carl

Een heel onderhoudende film waarin verschillende interessante topics aan de orde kwamen. De arrgantie van de zich almachtig wnende overheid (de film werd gemaakt in 1988 - toen desert storm dus nog plaats moest vinden), de wanhoopsdaad van een politieke vluchteling, de menselijke wens om alles te doen om maar bij je kinderen te kunnen zijn, en de gijzeling -die eigenlijk helemaal geen gijzeling was.

Daarbij gevoegd heel mooi spel en je krijgt een klassefilm, die elementen van tijdloosheid, en een uitstekend spel in zich bergen!

avatar van tottenham89

tottenham89

Carl schreef:

helemaal mee eens!

avatar van Dk2008

Dk2008

Schitterend begin van de film, met herkenbare beelden van de muur en de aflossing van de wacht en contrasten tussen Oost en West-Berlijn. Eigenlijk nu flink gedateerd maar juist het tijdsbeeld in de film is leuk om te zien, hoewel het toch hoofdzakelijk een rechtbankdrama is. Daar ben ik niet zo'n liefhebber van en na de historische beelden volgt dan het eerste gedeelte van die rechtzaak en die is wel wat aan de saaie kant. Tegerlijkertijd was de situatie in (Oost-Berlin) waar de contactpersoon gevangen wordt gehouden, juist wel weer interessant. Het tweede gedeelte, met o.a. Sean Penn, is een stuk interessanter, hoewel Penn, zelf maar een kleine rol heeft. Leuke rol van Martin Sheen en ook nog goed spel, van andere acteurs in kleinere rollen. 4.0.

avatar van Phantasm

Phantasm

Je moet van rechtbank films houden en dat is niet mijn ding, met moeite uitgekeken omdat mijn vriendin het wel leuk vond, nou vooruit, voor 1 keertje dan.

avatar van AngelicV

AngelicV

Amerikanen die een Europees achtige film willen maken. Dit lukt net niet. Vanuit het Amerikaanse pov, lees rechtbank, klopt het wel. Goed vorm gegeven qua dilemma wat draait om ontsnapping uit een dictatoriaal systeem, gekoppeld aan bewijslast en menselijkheid voor een speciaal ingerichte rechtbank. Sheen speelt met verve een onafhankelijk doch ook empatisch rechter met een eigen achtergrond ten aanzien van het verleden van Duitsland. Leerzaam voor de jeugd van nu 3*