Genre: Komedie / Avontuur
Geregisseerd door: Bob Spiers
Met onder meer: Skeet Ulrich, Natasha Henstridge en Leslie Nielsen
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Kevin of the North
Op zijn kantoortje in Los Angeles hoort Kevin Manley dat hij een groot landgoed erft van zijn overleden opa in Alaska. Maar vóór het stuk land van hem is, moet Kevin één taak volbrengen: bewijzen dat hij een échte Manley is. Hij reist naar het ijskoude, uitgestrekte Alaska om de beroemde sleehondenrace van 1000 mijl over het ijs te volbrengen. Om duistere redenen willen een aantal dorpsbewoners niet dat het land in handen van Kevin komt. De oude, gierige zaakwaarnemer Thornton en de beeldschone Bonnie proberen met hulp van een ex-politieagent er een stokje voor te steken dat Kevin heelhuids aankomt...
Kevin Manley
Airline Clerk
Anchorman
Waitress
MaTtIeBoY
Redelijk onbekende film maar wel aardig net zoiets als snowdogs en ook dezelfde waardering. 2,5 ster
SSeagal
Deze prent is nog erger dan snowdogs, het lijkt wel op een persiflage van snow dogs notabene, snow dogs was toch al een komedie???? Enig pluspunt, wel grappig om Leslie Nielsen eens als "bad guy" te zien. **
moviefreak#1
Gewoon een lekker wegkijkende "tussendoor-movie". Niets mis mee. Leslie Nielsen en Rik Mayall (Bottom) spelen samen de bad guys en doen dat echt hilarisch van tijd tot tijd. Toch wel een aanrader(tje).
argus
Als je deze film vergelijkt met die andere comedy-race (Rat Race, 2001), dan is dit eigenlijk een waardeloze film. Bijna geen leuke grappen en verder nauwelijks boeiend. Zonde van je tijd. ½*
otherfool
Lamme komedie met belegen grappen. Ulrich en Henstridge bakken er niks van, Nielsen grinnikt alleen maar onnozel; veel te lachen valt er niet. Slechts Mayall leeft zich uit als rare Engelsman, in een film die het verder alleen maar van het natuurschoon moet hebben.
1*.
blisteringdude
Man loopt > man valt in put > deze man stopt de film.
Dat zag ik ook
Sterker nog, in Alaska gebeurde hetzelfde
Ik besloot de film er ook maar af te doen.
Die voorste twee lijken inderdaad sprekend op Cees Geel en Nadja Hüpscher...
Chantalle
Ik ben wanhopig op zoek naar deze film op dvd! Wie heeft hem en wilt hem aan mij verkopen? Of wie weet waar hij te koop op dvd is? Ik hoor het dan graag! Alvast bedankt!
lars-pixar
Voor spel bare grappen die nul coma nul geslaagd zijn net als het verhaal, Leslie Nielsen redt de film.Veder wel goed geacteerd. 3,0*
Niet echt een leuke film maar, wel met mooie natuur beelden en honden.
DV1984
Leuk om een keer gezien te hebben, Rik Mayall deed het zoals altijd weer goed!

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie