• 9.370.349 stemmen

Kevin of the North (2001)

Komedie / Avontuur | 100 minuten

Genre: Komedie / Avontuur

Alternatieve titel: Chilly Dogs

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Canada

Geregisseerd door: Bob Spiers

Met onder meer: Skeet Ulrich, Natasha Henstridge en Leslie Nielsen

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Kevin of the North

Op zijn kantoortje in Los Angeles hoort Kevin Manley dat hij een groot landgoed erft van zijn overleden opa in Alaska. Maar vóór het stuk land van hem is, moet Kevin één taak volbrengen: bewijzen dat hij een échte Manley is. Hij reist naar het ijskoude, uitgestrekte Alaska om de beroemde sleehondenrace van 1000 mijl over het ijs te volbrengen. Om duistere redenen willen een aantal dorpsbewoners niet dat het land in handen van Kevin komt. De oude, gierige zaakwaarnemer Thornton en de beeldschone Bonnie proberen met hulp van een ex-politieagent er een stokje voor te steken dat Kevin heelhuids aankomt...

Kevin Manley

Bonnie Livengood

Clive Thorton / Cab Driver

Mr. Riskind

Airline Clerk

Anchorman

MaTtIeBoY

Redelijk onbekende film maar wel aardig net zoiets als snowdogs en ook dezelfde waardering. 2,5 ster

avatar van SSeagal

SSeagal

Deze prent is nog erger dan snowdogs, het lijkt wel op een persiflage van snow dogs notabene, snow dogs was toch al een komedie???? Enig pluspunt, wel grappig om Leslie Nielsen eens als "bad guy" te zien. **

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Gewoon een lekker wegkijkende "tussendoor-movie". Niets mis mee. Leslie Nielsen en Rik Mayall (Bottom) spelen samen de bad guys en doen dat echt hilarisch van tijd tot tijd. Toch wel een aanrader(tje).

avatar van argus

argus

Als je deze film vergelijkt met die andere comedy-race (Rat Race, 2001), dan is dit eigenlijk een waardeloze film. Bijna geen leuke grappen en verder nauwelijks boeiend. Zonde van je tijd. ½*

avatar van otherfool

otherfool

Lamme komedie met belegen grappen. Ulrich en Henstridge bakken er niks van, Nielsen grinnikt alleen maar onnozel; veel te lachen valt er niet. Slechts Mayall leeft zich uit als rare Engelsman, in een film die het verder alleen maar van het natuurschoon moet hebben.

1*.

avatar van markq1

markq1

Redelijke film had beter verwacht toch een 3

avatar van fritsy

fritsy

Man loopt > man valt in put > deze man stopt de film.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

fritsy schreef:

Man loopt > man valt in put > deze man stopt de film.

Dat zag ik ook Sterker nog, in Alaska gebeurde hetzelfde Ik besloot de film er ook maar af te doen.

avatar van Chantalle

Chantalle

Wie kan mij alsjeblieft helpen aan deze dvd?!?!

avatar van 13woutie13

13woutie13

lijkt erg veel op de cover van simon

avatar van gotti

Die voorste twee lijken inderdaad sprekend op Cees Geel en Nadja Hüpscher...

avatar van Chantalle

Chantalle

Ik ben wanhopig op zoek naar deze film op dvd! Wie heeft hem en wilt hem aan mij verkopen? Of wie weet waar hij te koop op dvd is? Ik hoor het dan graag! Alvast bedankt!

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Voor spel bare grappen die nul coma nul geslaagd zijn net als het verhaal, Leslie Nielsen redt de film.Veder wel goed geacteerd. 3,0*

avatar van 606

Niet echt een leuke film maar, wel met mooie natuur beelden en honden.

avatar van DV1984

DV1984

Leuk om een keer gezien te hebben, Rik Mayall deed het zoals altijd weer goed!

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk tussendoortje, zoiets al vaker gezien, voorspelbaar.