• 9.372.440 stemmen

Let Her Cry (2015)

Alternatieve titel: Ege Esa Aga

Oorsprong: Sri Lanka

Geregisseerd door: Asoka Handagama

Met onder meer: Swarna Mallawarachchi, Dhritiman Chatterjee en Rithika Kodithuwakku

Plot Let Her Cry

"Age Asa Aga"

Als een charmante studente verliefd wordt op haar professor die bijna met pensioen gaat, zet ze op een ongebruikelijke manier zijn eentonige leven op stelten. De professor kampt met de druk ten gevolge van de routines van zijn middenklasse gezin en staat voor een verscheurende keuze. De ene keer geeft hij aan zijn vrouw toe dat hij haar ziet en de andere keer ontkent hij dat dan weer. Zijn vrouw weet op de duur niet meer wat zij nog moet geloven. Uiteindelijk brengt zij het meisje naar hun huis en stelt ze voor samen te leven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Beetje vreemde film. De hele plot beschrijft e=de film vrij goed, en de film weet dit ook niet geloofwaardig te brengen. Vooral de vrouw van de professor is dan weer eens jaloers, dan weer eens gelukkig, haalt zelf dat meisje in huis maar noemt haar al snel een hoer, en ga zo maar door. Geen idee of dit iets Sri Lankees is, of dat de regisseur iets over de sociale omgang wil zeggen, daarvoor ken ik dat land niet goed genoeg. Maar als filmkijker kreeg ik onbegrijpelijke prent voorgeschoteld. Wel met enkele mooie beelden, een fraai geschoten seksscène en een behoorlijk tempo. 2,0*.

avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

Nou deze ga ik dus niet kijken.

Het begint met 10 minuten naar ruitenwissers kijken, nou ja zeg, zo begin je toch niet ??

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

mjk87 schreef:

Ja, dit zag me na verloop van tijd ook dwars. Verhaal en beslissingen van de personages waren enorm inconsequent en ik vraag me erg af met wat voor visie dit gemaakt is. Het einde maakt ook niets wijzer.

Maar toch, maar toch... Waar ik stiekem op basis van het bericht Donnie Vallermee een trage film had verwacht (jongen, heb je de film wel gezien? 10 minuten ruitenwissers, echt?! Het zijn er hoogstens drie, en dan nog samen met een hele aardige dialoog) kreeg ik een film die me ondanks bovenstaande kritiek toch goed wist te boeien. Een aangenaam gemoedelijk tempo, mooie muziek en goeie acteurs - het deed me ergens wel wat.

En toch ook knap dat er binnen een erg conservatief land als Sri Lanka dergelijke sex- en blootscenes in kunnen voorkomen. Het is weliswaar niets wereldschokkends, maar zeker binnen de kaders van het land behoorlijk pittig.

Een 3,5*, ook vanwege het bizarre verrassingseffect. En wie het verhaal uit kan leggen, ik hoor het graag.