• 9.375.183 stemmen

Re Xue Nan Ren Bang (2015)

Komedie / Muziek | 100 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Alternatieve titel: Hot Blood Band

Oorsprong: China

Geregisseerd door: Zha Muchun

Met onder meer: Sean Chen, Da Ying, Leon Dai

Plot Re Xue Nan Ren Bang

Wanneer Zhao Qun's vader overlijdt erft Qun het restaurant. Qun komt echter al snel in moeilijkheden wanneer een vastgoedmakelaar het restaurant wil afbreken om er een winkelcomplex te bouwen. Qun heeft 2 maanden de tijd om 100.000 yuan te verzamelen, anders is hij het restaurant kwijt. Ten einde raadt richt hij met een aantal oudere medewerkers een rockgroep op, in de hoop het geld te verzamelen met een groots concert.

Iets meer van verwacht.

Begint ook best leuk. Niet alles is even sterk, maar Muchun weet toch duidelijk z'n stempel op de film te drukken. Het lijkt dan ook gewoon een vlotte comedy te worden, tot de film na een half uurtje vervalt in een muziekfilmpje.

Om geld te verzamelen zodat het restaurant van z'n vader kan openblijven weet Qun er niet beter op te vinden dan een rockbandje te starten om zo via een concert voldoende geld op te halen. Hij kan daarbij enkel rekenen op een aantal oude mannetjes. Eén daarvan is Anthony Wong, die volgens mij binnenkort z'n 200e acteerjubileum viert.

Achteraf (tijdens de credits) krijg je ook nog wat gezemel rond het heilig zijn van rock & roll, tijdens de film wordt ook al snel duidelijk dat het die richting uitgaat. In Japan bestaat er tegenwoordig ook een kleine niche van films rond rock/bandjes ... het doet me zeer weinig moet ik zeggen. Meestal vermijd ik ze ook, maar hier had ik het niet echt zien aankomen.

Beetje jammer om een film als deze daarin te zien afglijden. Al blijft Muchun het wel aardig doen, ik heb gewoon niet zoveel met dit genre van films. Daartegenover staat wel dat de comedy de hele film lang leuk blijft en er genoeg frisse momentjes inzitten zodat het nergens echt vervelend gaat worden.