• 9.370.279 stemmen

Geh, Zieh Dein Dirndl Aus (1973)

Komedie / Erotiek | 85 minuten

Genre: Komedie / Erotiek

Alternatieve titel: Tiroler Slippertjes

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Sigi Rothemund

Met onder meer: Elisabeth Volkmann, Rinaldo Talamonti en Marie Ekorre

Gesproken taal: Duits

Plot Geh, Zieh Dein Dirndl Aus

Vittorio doet zich voor als een homo om als chaperone te worden aangenomen van de bevallige dochter van een rijke miljonair. Hij heeft er niet op gerekend dat de chauffeur van de familie echt homo is.

avatar van stephan73

stephan73

Het blijven "charmante" films, die Tiroler seksfilms. Hoewel ze niet meer zijn dan slapstickfilms met flink wat bloot, zorgen de sleazy '70s sfeer en de vrolijke muziek voor veel vermaak.

Siggi Rothemund, die onder de naam Siggi Götz regisseerde, heeft flink wat van dit soort films op zijn naam staan, maar veel zullen ze niet van elkaar verschillen.

avatar van Theunissen

In de jaren 70 en 80 waren dit populaire komische (met zeer flauwe humor) erotische films die regelmatig te zien waren op de televisie (Duitse zenders RTL+ en Sat 1 en dan meestal op vrijdag en zaterdag rond middernacht) en ook volop verkrijgbaar waren in de videotheken. Een enkele keer heb ik zo'n film wel eens gehuurd (maar al snel koos ik voor films op de bovenste plank ), maar meestal keek ik ze gewoon op de televisie.

Het verhaal (zeer goedkoop in alle facetten) slaat natuurlijk nergens op en buiten een paar glimlach momenten is de humor zo flauw als maar wat. Ook heeft de humor regelmatig een hoog slapstick gehalte (o.a. met de regenton waarin Elisabeth Volkmann naakt terecht komt). Voor het verhaal en humor kijk je dit soort films natuurlijk ook niet, want dit soort films keek je vroeger puur en alleen omdat er bloot in voorkwam. Wat dat betreft kom je bij deze film redelijk aan je trekken (leuke woordspeling ), want er zit ook redelijk wat bloot in. Zo kun je o.a. de destijds populaire (o.a. in de Duitse serie "Klimbim") roodharige Elisabeth Volkmann poedelnaakt zien van top tot teen in twee scenes (voor mij tevens ook de hoogtepunten in deze film). De film is overigens behoorlijk langdradig en zonder hem regelmatig vooruit te spoelen kun je deze film eigenlijk ook niet kijken, of je moet van zelf pijniging houden.

Een groot fan van Tiroler films ben ik nooit geweest (ondanks het bloot), want in het algemeen waren de films gewoon niet om aan te zien. Dat geldt voor deze film uiteraard ook.

avatar van Fransman

Fransman

Goed verhaal Theunissen, zoals altijd. Zit te twijfelen, kijken of niet kijken. Van zelf pijniging hou ik niet zo....