• 9.371.710 stemmen

Met onder meer: John Abraham en Nargis Fakhri

Gesproken taal: Hindi

Plot Madras Cafe

"Intercept The Truth"

Majoor Vikram Singh, een Indiase geheim agent, reist naar een in oorlog verscheurd eiland, als hoofd van een geheime operaties tegen een rebellengroep. Hij raakt verstrengeld in een web van leugens. Hij ontmoet er de charismatische en gepassioneerde Britse journaliste, Jaya Sahni, die de waarheid wil onthullen over de burgeroorlog. Ze ontdekken een samenzwering om de Indiase minister-president te vermoorden door het gebruik van explosieven.

Major Vikram Singh

Bala Krishnan

Anna Bhaskaran

Cabinet Secretary of India

avatar van BBarbie

BBarbie

Politieke thriller over de betrokkenheid van de Indiase autoriteiten bij de burgeroorlog tussen de Tamiltijgers en het regeringsleger van Sri Lanka, culminerend in de waargebeurde aanslag op een voormalige Indiase premier. Het script zit inventief in elkaar en houdt je bij de les vanaf de schokkende openingsbeelden tot en met het reflecterende einde.

Regisseur Shoojit Sircar registreert zonder een kant te kiezen in het gelaagde conflict. Het camera- en acteerwerk zijn prima verzorgd met John Abrahams als een held zonder heldenstatus. Een boeiende en informatieve film over een recente oorlog, waarover ik toentertijd door de media slechts sporadisch en oppervlakkig geïnformeerd ben door de media.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Op alle fronten een fijne verrassing. John Abrahams ken ik vooral van het vreselijk melige Dostana en met Madras Cafe zag ik toch een andere kant van hem, een rol die heel goed de balsns wist te vinden tussen serieus drama en knappe actieheld - erg goed gedaan. Volledig eens met wat BBarbiezegt: erg fijn dat regisseur Sircar geen kant kiest (of dat in elk geval goed verbergt) en tegelijkertijd ook een spannende film weet af te leveren die ook voor buitenstaanders als ik zelf heel goed te volgen was. Madras Cafe heeft lange tijd onderaan mijn lijst op Netflix gebungeld en ik ben heel blij dat ik dit alsnog een kans heb gegeven. Een ruime 4,0*.