Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 april 2013
Plot Spring Breakers
"A little sun can bring out your dark side."
Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spring Breakers (MusicMeter)
Brit
Forest
ATL Twin
ATL Twin
Warp
Kan niet begrijpen dat sommige mensen deze film een 5* geven na wat reacties te hebben gelezen. Het liefst wil ik hem hoger geven aangezien ik de synopsis en het idee erg gaaf vind (wie weet over een tijdje herkijken?). Maar toch waren de dialogen waren niet heel sterk, weinig spanning of actie, geen diepgang of verhaal. Wat ik er wel weer in zag was een heerlijke James Franco, mooie beelden en ook wel grappig dat Gucci Mane erin zat (
ghostman
De dood van de bandleider doet mij overigens denken aan ( en wat mij betreft een knipoog naar ) The Killing of a Chinese Bookie (1976) van John Cassavetes .
Spring Breakers (2012) is een geniale film , niveau GODard en Mann . Op z'n minst komt dit meesterwerk toch echt akelig dicht in de buurt van de meesterwerken van GODard en Mann ...
- 12022 berichten
)Misschien toch een iet wat diepere boodschap met dat DIT is wat jongeren willen? Het verhaal is juist bewust oppervlakkig omdat het ontsnappen aan de waan van de dag dat ook is. De film is ook veel meer als een gedicht dan een verhaal geconstrueerd. Zie de vele herhalingen. Je moet verder kijken dan hetgeen de film op het eerste gezicht verteld. Zie waar het voor staat. Het is een geromantiseerde droom die altijd een fantasie zal blijfen. Het echte spring break is het lege en platte drankgelag uit de openingscene. Het avontuur dat de vier dames beleven is de geidealiseerde projectie daarvan. Eentje die 'elke' suburbane teenager al dromend van het doorbreken van haar saaie bestaan ervan maakt. Want je denkt toch niet echt dat deze lieve meisjes het wegrestaurant in de buurt overvallen om op vakantie te gaan? Die scene krijg je toch ook nooit echt te zien, maar enkel al verhaal dat ze elkaar later vertellen.Of neem de boodschappen aan oma. Die berichten geven toch een enorm geromantiseerde weergave. Zo ook de beelden maken get veel mooier dan het is.
It's fantasy world! Het verhaal speelt zich af in een schitterend poetisch universum.
Ik vind het daarom een prachtig kunstwerk dat reflecteerd op de samenleving, die geobsedeerd is door vluchtig entertainment en de huidige mtv (youtube?) generatie in het bijzonder. En dat met een hypnotiserende visueke schoonheid en heerlijke soundtrack (en dames).
Vandaar 5*
Warp
Mmh oké dat maakt het al wat duidelijker voor mij. Ik denk dat ik hem over een tijdje ga herzien. Dan weet ik nu waar ik meer op moet letten in ieder geval
mikey
Is niet zo. Ze hebben gelijkenis, maar de opnames waren allang geschoten (en de bivakmutsen allang gedesigned door Heidi Bivens). Korine werd er ook naar gevraagd en noemde het een awesome coincidence.
Ew_MK1
Vandaar 5*
Ik zag gewoon een film met een grappig verhaal, af en toe wat vage stukjes en een hoop lekkere wijven.
(verwijderd)
Het is ook niet meer dan dat. Wat Basto bijvoorbeeld zegt is een eigen en heel fantasierijke interpretatie. Op die manier kun je meer gaan zien in een film, en waarom niet als je jezelf dan meer vermaakt met zo'n film.
- 12022 berichten
Het is deels misschien wat fantasierijk geïnterpreteerd, maar ligt wel in lijn met hetgeen de makers willen vertellen.
Het is in ieder geval een stuk meer dan "een film met een grappig verhaal, af en toe wat vage stukjes en een hoop lekkere wijven". Als je enkel dat ziet kijk je echt niet verder dan je neus lang is... Jammer, want zo zal je de schoonheid in veel films niet zien, vrees ik.
(verwijderd)
Dan zijn er wel veel kijkers die de schoonheid in 'veel films' niet zien, op basis van de beoordelingen van respectievelijk 2,86 en 5,3 op MM en IMDb.
Fortune
De meeste mensen zijn ook idioten Teejey
(verwijderd)
Hahaha. Ik kan je geen ongelijk geven zolang je het niet enkel baseerd op de beoordelingen van Spring Breakers.
- 12022 berichten
Wilde het net schrijven, maar Fortune was mij voor.
De film heeft het inderdaad lastig de doelgroep te vinden cq de kijker voor te bereiden. De meesten verwachten toch een soort American Pie 18... Die komen dan bedrogen uit en hebben vaak geen idee wat ze wel gezien hebben.
Naomi Watts
Toen waren ze nog niet zo bekend, dat kwam pas in februari / maart 2012. Bovendien zijn die bivakmutsen nou ook niet zo origineel, bivakmutsen bestaan al langer, ook in kleur. Als jij een pussy riot foto kan vinden van pussy riot van 2011 met roze bivakmutsen met een unicorn erop kom maar op.
Naomi Watts
Overigens vind ik dit wel een leuke om uit de oude doos te halen.
Ondanks dat het wat makkelijk je gelijk halen is achteraf was mijn vertrouwen in mijn prijsbeestje wat te optimistisch. Nu ik Vanessa Hudgens meerdere malen ontmoet heb en haar celebrity life heb meegemaakt weet ik dat ik de groote en het fanatisme van haar fans zwaar overschat heb, de 'Selenators' waren destijds wat te jong schat ik.
Maar anyway, touché.
mikey
van 2011 met roze bivakmutsen met een unicorn.
Fathead
Ik weet nu werkelijk niet wat voor cijfer ik aan deze film moet hangen. Dank Naomi Watts voor je hartverwarmende pleidooien voor deze film, waardoor ik hem uiteindelijk ook bekeken heb.
Ik vond het aangrijpend te zien dat de meisjes die handstands deden gedurende de gehele film. De grote bekken ten spijt, het blijven haast kinderen.
Ditzelfde geldt naar mijn idee ook voor Alien - een groot kind, maar dan een kind die het rechte pad lang geleden al verlaten heeft. Dat kinderlijke aspect schrijnt enorm met de feestbeelden die continu voorbijkomen en de wereld waarin ze zich bevinden. Het is 'too much', maar dat zorgt bij mij als kijker voor een vervreemdende en ongemakkelijke ervaring.
Heel mooi vond ik het totaal surrealistische einde van de film. Het is inderdaad 'een videogame', getuige de manier waarop de meiden Alien op de pier achterlaten.
Zeer, zeer intrigerende film dit.
Respekked
Met name deel vanaf ontmoeting Alien is klasse, met als absolute hoogtepunt de Britney Spears piano en mayhem scène.
nummer2
Kunnen we Naomi Watts nog ergens aanklagen?
Man wat ben ik verslaafd geraakt aan deze film. Soundtrack op de iPod, en regelmatig op m'n laptopje scènes terugkijken (wat meer dan eens uitdraait op het afkijken van de rest van de film...) Ik weet nog dat ik Naomi Watts totaal gestoord vond met z'n 25 kijkbeurten, maar snap het inmiddels eigenlijk wel.
Wanneer gaan ze Spring Breakers uitroepen tot de beste film van de 21e eeuw?
(zijn er inmiddels trouwens niet ergens artikelen uit de academische hoek te vinden over de esthetiek van Spring Breakers? )
Leno
Visueel en qua muziek aardig, verder teleurstellend. De beweegredenen van die meiden zijn me volkomen bijster en de rol van Franco is oninteressant omdat hij zo oppervlakkig blijft. Tegen de climax slaat het verhaal helemaal nergens meer op en lijkt het er alleen nog om te gaan om wat mooie plaatjes te schieten.
de grunt
"All this sheeyit... Look at my sheeyit... "
"That ain't a fuckin' bed; that's a fuckin' art piece. My fuckin' spaceship! U.S.S. Enterprise on this shit. I go to different planets on this motherfucker! Me and my fuckin' Franklins here, we take off... Take Off! "
catdog
- 2030 stemmen
Voor de liefhebbers: Harmony Korine heeft zojuist de nieuwe video van Rihanna geregisseerd. Deed me tijdens het kijken veel denken aan Spring Breakers dus toen ik erachter kwam dat Korine hier ook achter zat was het het delen waard vond ik:
Naomi Watts
Spring Breakers all over again. So awesome. On repeat. Constant y'all.
Bob Gray
- 2054 stemmen
James Franco is geweldig in deze film en wat kan ik altijd genieten van de piano ballad scene, voor mij veruit de beste scene uit de film.
Ondanks de mooie beelden krijg ik toch altijd een naar gevoel van deze film. Knap gedaan door de regisseur
De filosoof
Ik vond het een vervelende film: traag, repetitief, idioot, genant. Maar zoals hierboven al verduidelijkt zal de film ook zijn bedoeld als een hypnotiserende fantasietrip: een escapistische fantasie van Spring Break die al zelf het ultieme escapisme voor pubers vormt. Misschien werkt de film dan ook voor pubers maar niet voor mij.
- 12022 berichten
De film is juist een cynisch commentaar op die levensstijl, zou daardoor juist mensen die en dergelijke levensstijl als oppervlakkig afdoen moeten aanspreken.
Het telefoongesprek met haar oma had je toch in ieder geval uit je eigen droom moeten doen ontwaken. Dit is geen entertainment product voor pubers, maar een visueel overdonderende beschouwing op de vluchtigheid van de YOLO cultuur.
Spring Breakers is wat mij betreft art house film pur sang. En zoals bij alle kunst moet je verder kijken dan de eerste indruk om de diepere lagen te doorgronden.
Misschien dat hij met deze info in het achterhoofd een volgene keer wel bevalt.
Ik heb in ieder geval alweer zin in herziening.
De film is juist een cynisch commentaar op die levensstijl, zou daardoor juist mensen die en dergelijke levebsstijl als oppervlakkig afdoen moeten aanspreken.
Ja, laten we lekker cynisch doen over alles wat ons niet aanspreekt. Lekker eigentijds, dat wel.
Fortune
Zo cynisch is het nou ook weer niet. Het is een combinatie van eerbetoon en kritiek op hedonistische zomervakanties waarin het uiteindelijk maar een waas lijkt en veel kritiek op materialistische leeghoofdigheid waar de jeugd toch wel naar verlangd.
Het is uiteindelijk veel meer de audiovisuele stijl die de film overeind houdt. Qua dialogen of dieppsychologische inzicht in de feestende jeugd is het nogal pover.
Fortune
Tja, als je er een goede film over kan maken Onderhond dan houd ik je niet tegen. Stukken beter dan iemand verrot schelden op Twitter. Misschien kan je een soort cynische pastiche maken over oude Hollywood klassiekers.
- 12022 berichten
Het gaat er niet om of het 'je/mij niet aanspreekt'. Het is een gegeven dat het niet de oplossing is.
Onderzoeken wijzen uit dat de mens niet gelukkig wordt van geld, materiaal of standing, maar juist van langdurige vertrouwensrelaties.
Wat de dames onderling hebben is in potentie veel meer waard dat de vluchtige experiences die ze opdoen tijdens Spring Break. En het is juist die trip die hun vriendschap om zeep helpt.
En ja, we keven nu eenmaal in een tijd waarin veel luchtballonnen worden doorgeprikt.

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Passione d'Amore
Drama / Romantiek, 1981