134.905 gebruikers | 85.725 films | 31.049 regisseurs | 3.508.594 berichten | 4.930.869 stemmen

locatie: Films » Insidious (2010) » Info

Horror / Thriller
103 minuten

geregisseerd door James Wan
met Patrick Wilson, Rose Byrne en Ty Simpkins

Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 22:42 uur
Van een film die van dezelfde makers als de 'Saw'-reeks is zou je een bloederig spektakel verwachten. Maar dat is het niet dus.
Wat niet betekend dat deze film slecht zou zijn, ik vond hem best wel goed, maar had toch nog wat meer schokkender beelden verwacht.
De vertolkingen zijn ook redelijk goed met uitschieter Rose Byrne als topper.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 5:34 uur
Nog maar eens bekeken en deze blijft toch echt een toppertje!
En dan nu naar beneden naar de living zonder het licht aan te doen.Brrr

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Insidious (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Insidious (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Insidious (€ 14,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 12:41 uur
Helemaal eens met lagaiske.
Het enige echt mindere aan deze film vind ik de vecht scčne in the further. Weten jullie overigens al iets over die nieuwe film van James Wan: The Conjuring?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 20:18 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
In het begin dwaalden mijn gedachten af en toe af naar andere films, Poltergeist uiteraard , vooral bij de stevige kloppen op de deur. Ook hier een moeder die het behoorlijk voor de kiezen krijgt met een ongelovige wat slappe of is er soms meer aan de hand? papa.
Hoewel de film op zich geen moordend tempo heeft volgen de steeds lijper wordende voorvallen elkaar in een ijltempo op. Helaas boet de film nogal in aan kracht na de intrede van eh tja hoe noem je zulke vaklui. Wanneer vader Josh dan ook nog gaat slapen en een andere dimensie betreedt is voor mij de lol er wel een beetje vanaf. Enfin, een aardige film, redelijk spannend bij tijd en wijlen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 20:20 uur
david bohm schreef:
eh tja hoe noem je zulke vaklui

Ghostbusters? :p.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 20:24 uur
Hehehe bedankt voor de suggestie maar pas het toch niet aan.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 15:38 uur
Paranormale gebeurtenissen onderzoekers.

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 18:28 uur
HoneyRyder schreef:
ik heb al heel veel horror films gezien maar deze heeft mij toch bang gemaakt...

ach.........kom op zeg!

het enige wat ik goed vond was Darth Maul _O_

brujeria
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 21:12 uur
ik miste wel zijn lightsaber.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2012, 9:34 uur
Een film met twee werelden en een film met twee gezichten. De film begint ijzersterk. De spanning die er het eerste uur hangt is geweldig en wordt fijn opgebouwd met schrikkerige momenten en redelijk spannende scenes. Na een uur krijgt de film een totaal ander gezicht. James Wan gooit het over een totaal andere boeg in de tweede helft van de film die veel minder eng is. Het idee van die andere wereld en de personages die dan worden geďntroduceerd vind ik matig. Ook de uitwerking daarvan vind ik matig. Insidious moet het hebben van een geweldig eerste uur. Daardoor toch 3,5*

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 17:15 uur
brujeria schreef:
ik miste wel zijn lightsaber.

_O^

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 22:22 uur
Misschien niet heel goed, maar ik vond hem wel heel eng.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 14:22 uur
Door reacties van de mensen hier ben ik de film gaan kijken. Ik vond hem vreselijk tegenvallen. Aankomende week nachtdiensten, dan met collega horrorfilms kijken, geweldig, maar niet deze.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2012, 21:09 uur
Geweldige horrorfilm! De makers van Saw hebben out of the box gedacht denk ik dan. Als poltergeist je kan bekoren dan is dit een must see!!

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 18:01 uur
Eerste helft was prima voor een horror film, maar de tweede helft... De lelijkste monsters, amper spanning en een idioot plot. Slechte film, die ik niemand aanraadt.

In de film zit een easter egg van Saw (scene waar de vader lesgeeft, op het lesbord de clown uit Saw)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 0:50 uur
Eindelijk weer eens een goede horror, of in ieder geval spannend.

Je weet dat er wat gaat gebeuren, maar je weet niet wat of wanneer.
Zaten ook wat goede schrikmomenten in, zijn zeldzaam aan het worden bij de meeste horrorfilms.

Al met al een goede film.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 22:24 uur
I got the creeps all over me.
Met een beetje fantasy, kom je een heel eind in deze film.
Leuk in elkaar gezet, met af en toe flinke schrik momenten.
Een goed verhaal met opzich een open einde.
Dus wie weet komt er een vervolg, tot nu staat ie op 3 kwart, wat zeker een vier en half waard is naar mijn mening.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 22:34 uur
Deel 2 komt er waarschijnlijk wel, bron

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 15:48 uur
eindelijk nog eens een horrorfilm die me echt bang maakte :)P dit is gewoonweg een meesterwerk. verdient ongetwijfeld een plaatsje in mijn horror top 10!!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 0:17 uur
realiteitspaard schreef:

In Death Sentence zie je op de achtergrond ook die clown op de muur. Wel grappig.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 1:30 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dat jongetje wat uit die kast sprong, hoe komen ze erop? Moet dat eng zijn? Kinderhorror.. Pff.. Dat gezegt te hebben; de rest is best oké, het einde in das huis had ook een heel apart sfeertje.. Hier en daar wat leuke schrikeffecten, soms is alles gewoon wat té.. Die man in die spiegel was wel freaky..

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2012, 15:26 uur
Edie schreef:

Volgens mij heb je de film absoluut niet in zijn klassieke stijl begrepen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2012, 23:25 uur
Net deze film uitgeleend aan een vriend en hij zegt nu dat hij niet kan slapen... :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2012, 8:18 uur
Als je weinig gewent bent is het heel begrijpelijk. Al is 't toch een vorm van leedvermaak. :D

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 0:11 uur
Herzien; dit is wel echt heel erg sterk hoor. Volgens mij één van de engste films ooit. Enorm vakmanschap!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2012, 15:23 uur
Gemenge gevoelens.schrik effecten zijn er wel,al had er wel een schepje bovenop gekund.

Verhaal en vooral het wezen oogt wat cheap. met de exorcist achtige geluidseffecten moet het allemaal wat enger en klassikaal (zo lijkt het) overkomen,maar het doet het voor mij net niet op sommige momenten.

Al bij al best te pruimen! 3.5*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 11:38 uur
Angelo2 schreef:
realiteitspaard schreef:

als ik me niet vergis zie je die clown ook in dead silence in het theater op het einde met al die poppe. als ik het goed had gezien zat de pop uit saw er tussen

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2012, 13:01 uur
De perfecte spookhuis film, doodeng en huiveringwekkend tot het einde. Niet meer zo'n enge film gezien sinds Paranormal Activity.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 10:15 uur

Yes, Tucker en Specs! ;)