Foo Fighters: Back and Forth (2011)

150 stemmen | gemiddelde 3,82
Documentaire102 minuten
geregisseerd door
James Mollmet
Dave Grohl,
Taylor Hawkins en
Pat SmearDe groep Foo Fighters werd in 1994 opgericht door Dave Grohl, de vroegere drummer van Nirvana. Zeventien jaar later is de band toe aan een nieuwe, zevende album. Én aan een terugblik. Interviews met de muzikanten en unieke archiefbeelden gidsen ons door de geschiedenis van de groep. Dave Grohl, Pat Smear, Nate Mendel, Taylor Hawkins en Chris Shiflett vertellen het hele verhaal, van het tragische einde van Nirvana, over audities van groepsleden en de eerste cluboptredens tot megaconcerten voor meer dan 80.000 fans. De film culmineert in een unieke 'making off' van de nieuwe plaat van de band: Wasting Light. Daarvoor heeft Dave Grohl voor het eerst sinds Nirvana's Nevermind twintig jaar geleden uitgebreid samengewerkt met producer Butch Vig.
4,5
[permalink] geplaatst op 9 april 2011, 0:05 uurGisteren gezien in Pathé Arena.
Geweldige documentaire, mooi chronologisch gemaakt en boeiend tot het einde.
4,5
[permalink] geplaatst op 11 april 2011, 20:23 uurDeze docu kwam afgelopen donderdag éénmalig in de bioscoop Cinecity in Vlissingen, met daarna een live concert van ze!
Een paar bekenden van mij wilden er héél graag heen, maar konden niet vanwege andere verplichtingen...
En nu komt hij dus op TV volgende week donderdag op CANVAS, dus hij gaat gelijk op mijn To See-lijst (à Priorité)!
Info van de site van Cinecity Vlissingen incl. trailer:
Trailer Youtube
5,0
[permalink] geplaatst op 21 april 2011, 17:30 uurVrienden van me hadden tickets gewonnen om in de Kinepolis te gaan kijken.
Echt leuke weetjes, leuk gebracht! genieten!
3,5
[permalink] geplaatst op 7 mei 2011, 11:58 uurGoeie documentaire, al hadden ze wat mij betreft nog wel wat dieper in de details van het nieuwe album mogen duiken. Nu was het allemaal een beetje oppervlakkig met veel dingen die ik al wist.
3,5
[permalink] geplaatst op 15 mei 2011, 18:41 uurJa inderdaad een beetje oppervlakkig wel. Ik had de hele tijd het idee dat Grohl veel meer had te vertellen dan hij eigenlijk deed.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 mei 2011, 21:20 uurEerlijke, zeer onderhoudende documentaire over de band, vanaf het moment van oprichting tot de opnamesessies van het meest recente album, Wasting Light. Pijnlijke kwesties worden niet uit de weg gegaan, maar een gezonde dosis humor relativeert de boel voldoende. Vooral leuk als je de geschiedenis van Foo Fighters nog niet zo goed kent, maar ook voor fans valt er veel te genieten. En het blijft natuurlijk prima muziek.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 juni 2011, 21:08 uurUitstekende documentaire over het het ontstaan van de Foo Fighters nadat Grohl Nirvana had verlaten en de totstandkoming van hun verschillende albums. Oprechte interviews, interessante weetjes en veel mooie beelden van en tijdens hun tours/opnames. Je komt daarnaast veel te weten over de (vele ex)-bandleden, de onderlinge relaties en het achterliggende verhaal van diverse nummers.
Meer dan prima voor zowel de neutrale kijkers als de FF-fan.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 juli 2011, 15:21 uurGrohl is zo cool. Wat een talent!
5,0
[permalink] geplaatst op 23 juli 2011, 11:26 uurSuper gaaf!!
Helden
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 16:14 uurdit dus in plaats van pukkelpop oke, vanavond even zien...
3,5
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2011, 23:31 uurAardige docu over de Foo Fighters, vooral omdat ik niet veel over die jongens wist. Ze gaven een goede show weg op Pinkpop 2 maanden geleden en hebben een paar knallers afgeleverd. Mijn favo's zijn: All My Life, The Pretender, Learn to Fly en BreakOut. Dat Grohl een toffe en talentvolle kerel was wist ik al, maar het is altijd leuk om weetjes te horen en iemand over zijn eigen leven horen praten. Want, vergis je niet, deze band heeft stiekem flink wat meegemaakt. Makkelijk een ruime voldoende.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2011, 7:45 uurGisteren gezien op canvas. Superdocu over een superband.
[permalink] geplaatst op 14 december 2011, 20:55 uurDit gaat dus over een band die eerst muziek maakte die rauw klonk, en toen steeds meer TMF-proof begon te worden.
3-stemmige eenheidsworsten "rock".
Het had zo'n leuke band kunnen zijn geworden, maar ja.... commercie he?
Foo Fighters mag in het rijtje Nickelback, Maroon 5 en Kreznip.
Erg jammer dat Vig niet de ballen had om Grohl effe wakker te schudden,
Wasting Light is namelijk weer een treetje lager door zijn enorme mainstream-sound.
[permalink] geplaatst op 14 december 2011, 20:59 uur
[permalink] geplaatst op 14 december 2011, 21:04 uurTja, dan klinken ze eindelijk weer een tikkie minder Telekids ja, als ze de Pixies weer eens na proberen te doen.
Heb je ook die clip van "Walk" gezien?
Falling Down staat vast in Dave zijn Moviemeter top 10

[permalink] geplaatst op 14 december 2011, 21:07 uurFoo Fighters brengen eigenlijk elke plaat maar een paar leuke (want hardere) nummers uit inderdaad.
Grohl blijft nog wel steeds een absolute koning voor mij sinds hij drumde bij de Queens Of The Stone Age. Die vent zou nog een harp kunnen laten rocken.
[permalink] geplaatst op 14 december 2011, 21:10 uurDuidelijk een van de betere drummers op deze planeet sinds de nineties.
Het is gewoon jammer dat zo'n kerel toch tientallen MTV liedjes heeft moeten maken.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 december 2011, 21:17 uurMoeten?
[permalink] geplaatst op 14 december 2011, 21:21 uurOf zoiets.
3,0
[permalink] geplaatst op 15 december 2011, 14:53 uurAls je met 'zoiets' totaal niet bedoelt, ben ik het met je eens.
[permalink] geplaatst op 15 december 2011, 18:42 uurHij heeft het niet moeten doen maar hij heeft het gedaan.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2012, 10:01 uurSimpele docu. Je krijgt helaas na het zien van deze film het beeld dat de Foo Fighters bestaan uit een stelletje simpele zielen, een stelletje naïeve kinderen in de gedaante van mannen. Er was echt zero diepgang te vinden in deze film. Grohl heeft wel een leuk charisma, en hij vertelt de verhalen wel lekker, maar ze kennen nauwelijks inhoud. Het was meer propaganda voor de Foo Fighters dan een echte objectieve blik erop. Daarnaast is eigenlijk enorm triest dat hun 'beste' albums in enorm korte tijd geschreven zijn. Nu ik ze opnieuw luister, merk ik ook pas hoe simpel en inhoudloos die albums dus zijn.