134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.264 berichten | 4.930.203 stemmen

locatie: Films » Despicable Me (2010) » Info

Despicable Me (2010)

Alternatieve titels: Verschrikkelijke Ikke, Verschrikkelijke Ikke en de Rest Kan Stikke

Despicable Me (2010)
1520 stemmen | gemiddelde 3,55
mijn stem:
6 jaar angstVerenigde Staten
Animatie / Familie
95 minuten

geregisseerd door Pierre Coffin en Chris Renaud
met de stemmen van Steve Carell, Jason Segel en Russell Brand

Gru (Steve Carrell) is een duivels meesterbrein dat geniet van alles wat slecht is en van plan is om de maan te stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. ’s Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 september 2011, 19:55 uur
dit is de leukste animatie film die ik tot nu toe gezien heb. steeds weer als ik hem kijk blijft hij erg leuk. zit erg veel humor in en het verhaal is ook erg leuk. vooral de gele mannetjes blijven lachen. superleuke animatie film ben benieuwd naar het vervolg:)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2011, 13:12 uur
Film Pegasus schreef:
Tja.... leuk gedaan maar buiten die minions weinig creativiteit eigenlijk. We zijn anno 2010 (release film) en toch lijken de makers niet echt met hun tijd te zijn meegegaan. Af en toe werkt er wel een grap, maar dan is het weer een tijd wachten op de volgend goeie scène. Net genoeg om nog van te kunnen genieten als tussendoortje, maar echt goed wordt het ook weer niet.
Volledig mee eens, inspiratieloos gebeuren

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Verschrikkelijke ikke (Despicable me) (€ 11,99)
gratis verzending

Verschrikkelijke ikke (Despicable me) (€ 12,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Verschrikkelijke ikke (Despicable me) (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2011, 10:10 uur
Despicable me stond al heel lang bovenaan mijn lijstje Animatiefilms die ik nog wilde zien. Ik was echt wel reuze benieuwd, en na een heerlijke musical gezien te hebben (Zorro de Musical, met Nick uit GTST :p), besloot ik tot het lenen van deze en het kopen van Seed of Chucky. Helemaal benieuwd.

Het was allesomvattend schattig. Gewoon zo extreem lief, dat ik in opperste vervoering werd gebracht. Lief is het sleutelwoord, schattigheid ademt het geheel. Wow. Ik was helemaal verliefd op drie kleine meisjes aan het einde, en Gru is een heerlijk personage. Erg kek, kan er niets anders van maken. Mooi dit, verwarmt zelfs de meest pessimistische figuren. Is tenminste mijn verwachting. Boven verwachting eigenlijk, ik verwachtte er net ietsje minder van dan ik kreeg uiteindelijk. Mooi, heel schattig en gewoon echt zo lief dat ik meteen zin krijg om 'm toch maar ergens te gaan kopen. Ik houd hiervan.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2011, 12:19 uur
Gru lijkt op Dr. Evil uit Austin Powers en dat is één van de grappigste filmpersonages ooit. Het geforceerd "evil" willen zijn is zo triest maar vreselijk grappig.

De cliché's voor slechterikken komen allemaal voorbij... met de handen in de lucht schaterlachen, een ondergrondse (natuurlijk geheime) ruimte waar uitvindingen worden gedaan, en vanzelfsprekend een Duits accent. Dat laatste geldt in ieder geval voor de Nederlandstalige versie die ik afgelopen weekend voor de tweede keer zag.

De eerste keer zag ik hem in de bioscoop, tijdens een kinderfeestje van mijn dochter, en toen had ik al tranen in mijn ogen van het lachen, en dan voornamelijk door het personage Gru. Wat een figuur, wat een heerlijke anti-held!

De andere personages zijn ok, die meisjes doen het goed voor het schattigheidsgehalte, die gele dingetjes, Gru's medewerker de uitvinder (boogie-robots), de extreem dikke topcrimineel de geldschieter, Vector....allen leuk, maar Gru is le-gen-da-risch.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 december 2011, 0:41 uur
Wederom een bewijs dat het niveau van animatiefilms toch vrij hoog ligt. Veel originele grappen en een tof verhaal.

Zeer leuk filmpje! Aanrader.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 16:24 uur
Topfilm!

Film ziet er visueel prachtig uit, om over de muziek nog maar te zwijgen. Muziek van Hans Zimmer en Pharrell Williams was best vernieuwend en aangenaam om naar te luisteren, ook de achtergrond muziek. Leuke personages, grappige gebeurtenissen, hoogstaande humor (helemaal voor zo'n animatiefilmpje voor de kids...) vooral een zeer origineel concept.

Leuk voor jong en oud!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 17:04 uur
Geweldige film voor jong en oud, vooral dat lieve kleine meije.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2012, 22:06 uur
Aardige film waarin een schurk van plan is om de maan te stelen, en waarbij hij de hulp nodig heeft van drie onschuldige weesmeisjes. Een vermakelijk verhaaltje, dat qua opzet wel wat voorspelbaar is. Maar dit wordt gecompenseerd door de mooie graphics, de uitstekende stemmencast en de leuke personages.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2012, 15:55 uur
Ik hoop dat deze film puur op het vermaak van de allerkleinsten is gericht, anders is het jammerlijk mislukt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2012, 16:59 uur
Erg leuke animatie.

De schurk van dienst is geen echte schurk natuurlijk, maar dat maakt hem best wel sympathiek. De komische noot zit 'm vooral in de minions die wel geinig zijn. Maar de stem van Gru is ook best grappig, prima gedaan van Carell dus.

Verhaal is kinderlijk eenvoudig maar da's geen probleem bij dit soort films, die het logischerwijs meer van de verpakking dan van de inhoud moet hebben. En de verpakking is meer dan prima.

Goed.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2012, 3:33 uur
Formerly Lehman Brothers _O^

Leuke, grappige en erg mooi gemaakte animatie film. Leuke film voor jong en oud. De voice-acting is echt erg leuk en goed. De film heeft mooie details en je ziet dat er duidelijk veel tijd en geld in gestopt is. Ook de gele wezens waren leuk om te zien.

Hartverwarmende animatie.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 23:05 uur
Ohw wat een heerlijke leuke animatiefilm is Despicable Me (De verschrikkelijke ikke).
Geweldige personage was Gru, genoten van begin tot het einde.
Spannende animatiefilm met een goede verhaallijn en de o zo schattige Agnes.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 23:07 uur
Klara de Koe schreef:

Kijk hem eens overnieuw als aanrader op een ander moment.
Het is een prachtfilm die juist niet puur op het vermaak van de allerkleinsten gericht is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2012, 19:02 uur
heb hem nu voor de 2de keer gezien, en hij is niet vermakelijk meer, moet ik eerlijk zeggen. de eerste x toen ik hem in de bios had gezien, vond ik hem wel heel goed. daarom * 3.5.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2012, 11:43 uur
Erg leuke animatie-film, totaal iets nieuws onder de zon. Eindelijk eens een hoofdrol weggelegd voor een schurk: ik had het nog nooit gezien in animatie. En ook alle kleine details: hilarisch. Zo zag ik op het einde een draaitafel met daarop Gru Ray Disc! Leuk gevonden!! Ik heb me prima vermaakt met deze kleurige, melige animatiefilm en een aanschaf op Blu Ray (of Gru Ray) zit er dik in! 4 *

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2012, 23:42 uur
Leuke en grappige film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2012, 14:07 uur
Eerste keer dat een badguy een hoofdrol heeft. uiteraard is hij de goodguy, maar toch. Ik vond het een sterke film, maar de humor is wel ver te zoeken. Er hangt een veel te serieuse toon over de personages. De gele kleine mannetjes zijn daarentegen wel weer geniaal....Die verdienen een eigen film!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2012, 1:29 uur
Onwijs leuke film.

Dit is een keer iets anders dan wat ik normaal kijk
ik heb me er erg mee vermaakt hij was zeker grappig, verhaal was ook leuk, en ik heb hem in 3D gezien en de 3D effecten zagen er ook heel goed uit en dat maakt de film ook net ietsjes leuker.

Zeker een aanrader voor als je van animatie films houd.