A Perfect Getaway (2009)

951 stemmen | gemiddelde 2,83

Mystery /
Thriller98 minuten / 108 minuten (unrated director's cut)
geregisseerd door
David Twohymet
Milla Jovovich,
Timothy Olyphant en
Steve ZahnNa hun trouwen, besluiten Cydney en Cliff (Milla Jovovich en Steve Zahn) op huwelijksreis te gaan naar Hawaï. Alles gaat goed en ze hebben de tijd van hun leven, totdat ze erachter komen dat er net een pasgetrouwd koppel is vermoord op Hawaï en dat de moordenaars waarschijnlijk op hetzelfde deel van Hawaï zitten als zij. Daarna weten Cydney en Cliff niet meer wie van de medetoeristen ze kunnen vertrouwen.
4,0
[permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 21:15 uurdit was een heerlijke film, hoe je eigenlijk gans de film op het verkeerde been gezet wordt
2,5
[permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 19:35 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenFilm viel een beetje tegen.
Het werd me heel snel duidelijk wie de moordenaars waren.
En ik heb zo'n dingen meestal niet door.
Vooral doordat ze maar telkens herhaalden dat Nick moeilijk te doden was.
In het begin dacht ik nog: ah het zou leuk zijn als er in de twist blijkt dat zij de moordenaars zijn, maar toen dat er een beetje te duidelijk op lag, vooral toen de politie dat ander koppel arresteerde, had ik zo iets van: Misschien is het toch leuker als zij nu niet de moordenaars zijn.
Ik had wel niet zo'n einde verwacht.
Ik dacht zeker dat de moordenaars er mee weg gingen komen.
Wel mooie beelden.
0,5
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 17:05 uursimpelweg achterlijk. Je zou alles nog kunnen verklaren nog door op een of andere manier de dubbele lagen te herkennen in de dialogen zoals hierboven wordt gezegd, alleen strookten deze totaal niet met de karakters en de manier van spreken.
2,5
[permalink] geplaatst op 10 februari 2012, 22:50 uurMooie stranden, bijzondere bergvlaktes, kristalhelder water, tropische planten en een aangename temperatuur zouden perfecte ingrediënten kunnen zijn voor een meer dan geslaagde huwelijksreis maar helaas zitten we opgescheept met een aantal koppeltjes die elkaar zinloos aan het opjagen zijn. Er had nog ietsjes meer mysterie in mogen zitten en de bekende gegevens zoals een telefoon zonder bereik voorkwamen dat ik aan de buis gekluisterd zat. We werden verkeerd op het been gezet en sommige scènes waren best spannend maar het geheel is nèt iets te braaf en te standaard ondanks alle aanwezigheid van geweld.
0,5
[permalink] geplaatst op 18 februari 2012, 21:40 uurkan ik ook een 0 geven? belachelijk wat een domme film!!!
3,0
[permalink] geplaatst op 18 februari 2012, 22:27 uurLeuke film, met een redelijk(e) plot(wending)
3,5
[permalink] geplaatst op 19 februari 2012, 12:32 uurBest spannend en een aardige mix van mooie natuurbeelden en paranoia, achtervolgingen, bloederig geweld, terugblikken, motivaties en achtergronden. Het zat goed in elkaar en het plot ontwikkelde zich verrassend. Prima geacteerd.
2,0
[permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 10:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen leuke cast, maar helaas geen leuke film. Het begin was een beetje wisselvallig vanwege het acteerwerk, maar later werd het toch wel iets beter maar nooit echt geweldig. Vooral het slotstuk was gewoon helemaal niet spannend en niet realistisch meer. Waarom ze nou uiteindelijk Milla Jovovich als Cydney en de wat irritante Steve Zahn als Cliff de moordenaars hebben gekozen is me echt een raadsel. Hier en daar had ik al een idee wie de moordenaars zouden zijn, maar ik zou er nooit op gekomen zijn dat hun het waren. Natuurlijk een erg leuke plotwendig, maar nergens geloofwaardig, aangezien ze heel de tijd met elkaar zaten te overleggen: zullen we weggaan? volgens mij zijn hun de moordenaars?. Ze waren ook heel de tijd erg bang. Terwijl ze het gewoon zelf zijn, of ik heb gewoon niet goed opgelet.
Ook het einde was teleurstellend, ik had gehoopt na de wat trage intro dat de film echt iets te bieden zou hebben maar helaas, ik werd misleid. Het sloeg gewoon nergens op, opeens kwam Gina erachter wie ze echt waren, maar hoe dan? via een camera? wij kregen iig niks te zien. Daarna werd Nick doodgeschoten en viel in het water, maar wonder boven wonder: hij bleef nog leven ook. Daarna was het een wirwar van gevechtsscenes en achtervolgingen, maar uiteindelijk wist je al welke kant het zou opgaan.
Ik had dus meer verwacht van deze film, die ik erg graag wilde zien.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 13:29 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWie zegt dat moordenaars niet bang zijn? Misschien zijn zij wel de grootste angsthazen van allemaal. Dat die vrouwelijke moordenaar met het grootste gemak haar compagnon verloochende zegt toch al genoeg over deze angsthazen mentaliteit? Naast het egocentrische en medogenloze van zo'n houding natuurlijk.
Ik vond het juist wel goed overkomen dat het gestoorde freaks waren. Zeker achteraf. Niet te vroeg in de film natuurlijk, anders is er niets aan.
Bij de camera heb je niet goed opgelet, daar stonden beelden op van een vermoord stel en deze was dus gestolen door de moordenaars.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 8:56 uurZeer verdeelde meningen over deze film tot nu toe. Ik heb genoten van de spanning, de mooie natuurbeelden en de acteerprestaties van vrijwel alle personages in dit verhaal. Je wordt als kijker op het verkeerde been gezet dus is er een verrassende ontknoping te zien.
De prima soundtrack maakt het geheel compleet.
[permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 8:39 uurgewoon een goed filmke