Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Chris D'Amico / Red Mist
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
Tuurlijk is het luchtig. Maar dat zijn Kill Bill en The Expendables ook voor mensen die van dit soort geweld houden. Hou je er niet van, dan zal je Kick Ass waarschijnlijk ook niet als luchtig bestempelen. Maar het is geen Saw of Texas Chainsaw Massacre.
AC1
Kick-Ass is veel erger. Geweld door volwassenen is doodnormaal in Hollywood.
Een stuk minder serieus in ieder geval. Gewoon een soort Punisher met kids. Comedy geweld.
chevy93
Snap niet wat hier controversieel of 'erg' aan zou moeten zijn. Alleen maar omdat het een kind is?
yeyo
Tja, lees de review maar eens zou ik zeggen. Er zullen er genoeg gelijkaardige zijn. Ik kan er zelf ook niet meer over zeggen, maar een feit is nu eenmaal dat de film voor controverse heeft gezorgd.
Er zijn wel meer film verboden voor kinderen en er zijn altijd memsen die ergens over zeuren. Ik vond de film in ieder geval buitengewoon luchtig.
- 19752 berichten
Maakt niet uit of het door een kind of volwassene wordt gespeeld. Deze film is sowieso niet voor kinderen bestemd. Die controverse is een beetje sneu gedoe. Mensen zonder enige vorm van humor zien hier weer een gevaar in. Het is gewoon erg grappig dat een meisje allerlei bad guys in de pan hakt.
yeyo
Ik vind het ook luchtig hoor. Maar ik vind het gewoon interessant om eens stil te staan bij hoe bepaalde films sommige mensen helemaal van streek kunnen maken. Die Christopher Tookey staat er alleszins bekend om.
Wie is er dan door deze film van slag geraakt?
Soort Christen unie type wellicht?
AC1
Ja, het is zoooooo luchtig dat het verboden is onder de 18 jaar en dat het de grootste controverse is van het jaar. Het is een beetje gemakkelijk om iedereen die wel gechoqueerd is door het geweld af te doen als zeurpieten.
Hij is hier gewoon voor 16 en in de usa R17 dat betekend dat kinderen onder de 17 er gewoon heen mogen onder begeleiding. En als dit DE controverse van het jaar was, is het een braaf jaar geweest.
En iedereen die gechoqeert is door het geweld zou eens Cannibal Holocaust, Funny Games, Bennies Videos of the Collector moeten zien. Dit is echt niks nieuws in 2010.
En ja dat zijn zeurpieten, er zit een knop op je tv.
yeyo
Het is juist het luchtige karakter van de film dat de controverse veroorzaakt heeft. De kritikasters van deze film weten maar al te goed dat het nog erger kan, maar vinden het immoreel dat een film die zich (al dan niet) als mainstream superhero flick profileert, zo gewelddadig is. Lees de commentaren maar eens op Rotten Tomatoes, de ene na de andere criticus die het als 'verderfelijk' bestempeld.
Ik vind het trouwens ook zeurpieten hoor, maar dat de prent controversieel is, valt niet te ontkennen.
AC1
En iedereen die gechoqeert is door het geweld zou eens Funny Games moeten zien
Euh, Reinbo, die film is nou net een aanklacht tegen geweld. Het stelt dezelfde vragen als ik.
Tja, verwacht niets anders vanuit de biblebelt.... Niet echt types met wie ik veel verwantschap voel..... Zijn het ook vast niet eens met mijn voorliefde voor geweldsfilm. Maar als 'kenner' van het genre kan ik niet anders dan deze als 'zeer luchtig' bestempelen.
- 19752 berichten
Ach is Blade dan ook verwerpelijk? Zit ook best een komische noot onder. Die criticasters zou ik wel eens willen plat gooien met rotte tomaten
Was daarom nog steeds erg controversieel. Maar welke vragen stel jij eigenlijk?
Want op de vraag van Hanneke in Funny Games heb ik een duidelijk antwoord:
I'm Guilty!

chevy93
Vandaar dat de film verboden is voor kinderen.
AC1
Funny Games? Blade? Ik heb het gevoel dat vele niet precies weten wat er zo controversieel aan Kick-Ass is.
AC1
Een luchtig filmpje dat overal verboden is voor mensen onder de 17 en de 18 jaar? Dat rijmt niet, chevy. Het is verboden door het aanwezige en expliciete geweld.
chevy93
Ik zou niet inzien waarom niet. Zegt meer over de manier van kijken naar films dan over de films zelf.
From Dusk Till Dawn is ook 16 jaar en ouder. Vind je die niet luchtig?
- 19752 berichten
Kick-Ass heeft niks controversieel wat mij betreft. Alleen eens een ander soort Superhelden-verhaaltje waarbij een kind iedereen keihard afmaakt.
Zou niet weten wat er nu mis moet gaan in de echte maatschappij.
Gaan kinderen massaal een pakje aanschaffen en een vlindermes?
Funny Games? Blade? Ik heb het gevoel dat vele niet precies weten wat er zo controversieel aanKick-Ass is.
Snap wel wat er controversieel aan gevonden kan worden. Vooral door mensen die weinig gewend zijn. Neemt niet weg dat het luchtig gebracht wordt (En misschien daarom bij sommigen tegen de borst stuit) Funny Games noemde ik omdat het exact die problematiek aankaart en zelf weer als controversieel bestempeld werd bij de premiere in Cannes. Vind die film goed om precies de verkeerde redenen.
De leeftijdsgrens staat toch volledig los van of iets luchtig gebracht wordt of niet. Of wil je beweren dan Kick Ass zichzelf erg serieus (tegenovergestelde van luchtig) neemt?
AC1
Eerlijk gezegd, yeyo, de film laat me afvragen waar het naartoe gaat met 'cinema'. Met Hit Girl is er een nieuwe grens overschreden. Nooit voorheen in Hollywood werd dit soort geweld door een kind uitgevoerd. De reacties zijn er dan ook naar. Sommige vinden het heerlijk smullen, andere zijn gechoqueerd. Maar de vraag is, hoe veel meer geweld (en sex) zal er in de toekomst nodig zijn zodat mensen het 'cool' blijven vinden?
chevy93
Vind het een beetje een rare vraag. Als je echt overtuigd bent dat dit de nieuwe standaard gaat worden, hoe komt het dan dat films als Reservoir Dogs en Pulp Fiction nog steeds goed gevonden worden? En 'cool' zullen blijven.
Ach wat een onzin. Je bent gewoon slecht op de hoogte.
Halloween, Eden Lake, The Children, NIght of the Living Dead, City of God, Battle Royale, Fuduh . Kinderen moorden er al jaren op los. Een heerlijk genre.
Echt niks nieuws dit.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen