• 9.389.085 stemmen

Geregisseerd door: Erik Van Looy

Met onder meer: Koen De Bouw, Matthias Schoenaerts en Filip Peeters

Gesproken taal: Nederlands

Plot Loft

"Five friends, one loft, one dead body"

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Chris Van Outryve

Vincent Stevens

Marnix Laureys

Sarah Delporte

Barbara Stevens

Ellen Van Outryve

Ligt iig al wel een tijdje in de videotheken.

avatar van Metalfist

Metalfist

Volgens mij ook al een tijdje in de winkelrekken.

avatar van luuk1988

luuk1988

maar kan m niet echt online kopen als ik er naar zoek.

Heeft deze film de bioscoop zalen niet gehaald dan?

luuk1988 schreef:

maar kan m niet echt online kopen als ik er naar zoek.

Heel merkwaardig inderdaad!

Via een omweg toch kunnen vinden:

Loft - Cosmox (geen verzendkosten)

Loft - freerecordshop.nl

Loft - vanleest.nl

avatar van GijsDeBeelde

GijsDeBeelde

Sterke Vlaamse thriller. Het verhaal is super. De acteerprestaties zijn overdegelijk. Het is allemaal echt knap in elkaar gestoken. Een Vlaamse film die iedereen moet gezien hebben!

avatar van Japie1971

Japie1971

Unne toffe film maar net iets teveel plots. Begon de geloofwaardigheid wat te verliezen m.b.t. het verhaal. Daarom wel ingenieus bedacht maar 1 of 2 plotjes minder was ook oké geweest. Acteerprestaties waren niet slecht maar wel degelijk. Geen uitschieters mijns inziens.

Heb wel zitten te wachten op de onvergetelijke uitspraak "godverpielekes, dat is pas lekker" die ik merkwaardig genoeg altijd koppel aan de Vlaamse taal

In cijfer een 7,5. Afgerond een krappe 4* dus.

avatar van chocodillen

chocodillen

Hele sterke film. Enkele plotwendingen die het geheel voor mij zeer aantrekkelijk maken! Kijken!

avatar van luuk1988

luuk1988

kappeuter schreef:

Via een omweg toch kunnen vinden:

Loft - Cosmox (geen verzendkosten)

Loft - freerecordshop.nl

Loft - vanleest.nl

bedankt kappeuter

avatar van Lenn

Lenn

Asaharo schreef:

Zowat heel de film, maar vooral het einde.

Als je een film maakt over kameraden in een loft, geef die personages toch wat diepgang. Je hebt als kijker constant het gevoel dat je naar acteurs kijkt en niet naar personages.onzinnige plot-twisten, een hopeloze visuele stijl en een barslecht einde.

En daarom beste JanVR is deze film ongeloofwaardig.

Belachelijke opmerking, die kant noch wal raakt. De visuele stijl is helemaal niet hopeloos maar modern en meeslepend. Het einde sluit de cirkel op een mooie manier, en verrast bovendien tot het laatste moment.

De plot-twisten maken deze film juist zo bijzonder: je wordt constant op het verkeerde spoor gezet en verrast.

En de personages konden misschien een beetje meer diepgang hebben maar aangezien het verhaal al niet super eenvoudig is is het nodeloos en overbodig om de personages ook nog eens ten gronde te gaan voorstellen.

Lenn schreef:

Wat is er zo bijzonder aan? Er zijn honderden films met dit soort ridicule plot twists.

Lenn schreef:

Niet super eenvoudig? Misschien ben jij gewoon niet zoveel gewend.

Met je opmerking wil je - zo lijkt het wel - gewoon afgeven op een goede film!

Wat is anders de bedoeling van kritiek? Of mag je soms niet afgeven op een succesvolle film?

avatar van Asaharo

Asaharo

Met je opmerking wil je - zo lijkt het wel - gewoon afgeven op een goede film!

Ik verkondig enkel mijn bescheiden mening over een film die zich voorstelt als de beste vlaamse film ooit. Als je de film kritisch bekijkt kun je gewoon vaststellen dat meneer van looy een karikatuur van zichzelf is geworden en dat deze film op dezelfde wijze een karikatuur is van Hollywood.

Het feit dat je het verhaal niet zo eenvoudig is voor jou en daarom maar best geen dieptegang moet kennen is een schoolvoorbeeld van een argument (en ik citeer) die kant noch wal raakt.

Asaharo schreef:

De film heeft zich nooit voorgesteld als de beste Vlaamse film ooit. Erik Van Looy heeft gewoon z'n best gedaan een goeie thriller neer te zetten en dankzij het succes van Zaak Alzheimer is er een hype rond deze film ontstaan en is dit uiteindelijk de meest bekeken Vlaamse film in de bioscoop geworden. Van Looy heeft niet de pretentie gehad om te roepen dat z'n film de beste Vlaamse film ooit was.

Als je de film kritisch bekijkt, zou je ook de film zelf beoordelen, en niet de hype of de regisseur zelf (hoogstens de regie als onderdeel van de film)

avatar van Asaharo

Asaharo

Film Pegasus schreef:

Zowel de acteurs, als de regie, als het verhaal, als de setting vond ik zoals ik al eerder zei behoorlijk van de pot gerukt. Die gemaakte visuele sfeer vond ik behoorlijk lelijk. De personages waren vlak en onidentificeerbaar en het einde vond ik ook al niet zoveel leuks. Over het laatst nog eens Rush Hour 2 sporadisch bekeken en wat blijkt, ook hier valt de grote slechterik uit een hoog gebouw te pletter op de grond.Waarmee ik gewoon maar wil zeggen hoe ( en yeyo heeft dit ook al geschreven) inwisselbaar het script en de film wel niet zijn.
Ik bekritiseer de film niet op de persoon Van looy ( het blijft een sympathieke kerel.) of op de hype.
Hij is gewoon het schoolvoorbeeld van een man met passie maar zonder talent.

avatar van bubbles79

bubbles79

Moeilijk te begrijpen dat deze film hier vier sterren krijgt.. Misschien is het meer iets voor de fantasie van mannen, maar ik vond er geen ruk aan

Uitstekende film.

Spannend verhaal, goede wendingen. Ik vond de sfeer/het decor juist van toegevoegde waarde.

Allemaal lekker zelf weten of je de film wel of niet goed vindt, maar ik snap de welles nietes en de niet zo:

yeyo schreef:

Op die heel zielige manier kun je elk argument weerleggen.

en vervolgens komt yeyo zelf met :

yeyo schreef:

Zielige argumenten? ZO kun je dus juist alles weerleggen.

Op het verkeerde been = op het verkeerde been

Dus omdat er al zoveel films zijn met zo'n element, sta ik dan niet meer op het vekeerde been?

Was het daarom niet goed?

Mogen er daarom geen films met een dergelijk plot gemaakt worden?

Gelijk halen (want dat is je doel) op niet ter zake doende argumenten = charlatanerie. Heb ik ook niet bedacht.

Het verklaart dan ook waarom mensen met een dergelijke redenatie een 1 geven ("kijk mij het slecht vinden").

Sideshow Bob schreef:

Zielige argumenten? ZO kun je dus juist alles weerleggen.

Een opmerking over een ander zijn avatar is triviaal. Het houdt totaal geen verband met iemands mening over een film. Je kunt het bovendien altijd aanhalen als kritiek (wanneer je niets beters te zeggen hebt) en is bijgevolg een argument van drie keer niks

Was het daarom niet goed?

Mogen er daarom geen films met een dergelijk plot gemaakt worden?

Dus jij noemt een film die de kijker met totaal willekeurige plotwendingen voor de gek houdt goed? Er zijn inderdaad sterke films met plot twists (The Sixth Sense, Don't Look Now,..), maar Loft hoort zeker niet thuis in dat rijtje.

Sideshow Bob schreef:

Ja, we doen dit allemaal om "speciaal" te zijn. Tjonge jonge

P.S.: leer quotes gebruiken

P.S.: leer quotes gebruiken

Precies, leg me daarom geen woorden in de mond:

yeyo schreef:

Verder, leer zelf eens lezen:

Ik schrijf dus dat die opmerking van jou net zoveel hout snijdt als dat avatar argument.

Overigens. Wat een semi-intellectuele dwangneurotische cliché onzin dat karakters per se (compleet) uitgediept moeten zijn. Niets ten nadele van die mensen, maar kan het dan ook zijn dat die mensen die film niet hebben begrepen? Of het genre niet waarderen?

Je hoort mij niet zeggen dat Loft hetzelfde niveau heeft als The Sixth Sense. Maar voor jouw zit er niks tussen een 1 of 1,5 * en The Sixth Sense?

Vertel mij maar hoe je graag de karakterontwikkeling of -uitdieping van de karakters had willen zien en hoe dat het plot / de film ten goede zou komen? En wat was er mis met deze plotwendingen. Er is volgens jou niks speciaals aan. Jij had ze verwacht? En kom er maar in met je "honderden films met dit soort ridicule plot twists".

Sideshow Bob schreef:

Precies, leg me daarom geen woorden in de mond

Ik denk niet dat je mij goed begrepen hebt: in je eerste bericht had je op een foutieve manier mensen gequoteerd, daar doelde ik op.

Ik begrijp niet precies wat er ridicuul aan is.

In sommige films is karakterontwikkeling inderdaad irrelevant. Maar Loft is toch ook grotendeels een psychologische thriller? De uiteenlopende karakters van de hoofdpersonages zijn een essentieel aspect van de film: het speelt grote rol in de door jou o zo geprezen ontknoping.

Je zegt dat er nog een marge is in kwaliteit tussen Loft en The Sixth Sense. Dat is waar, maar we hadden het enkel over de plotwendingen. In een goede film zijn die verrassend, maar toch geloofwaardig. De plotwendingen in Loft zijn schaamteloze rip offs van slechte Amerikaanse who-dunnits, willekeurig en compleet inwisselbaar.

avatar van starbright boy

Een hoop over en weer gevit (en per ongeluk een bericht teveel, waarvoor excuses) verwijderd. Hou het bij de film.

Sideshow Bob

Geen nood Starbright, ik heb het bericht nog:

geplaatst op 27 november 2009, 23:18 uur:

yeyo schreef:

Ja, ik denk dat jij mij niet goed begrijpt. Jij moet mij geen woorden in de mond leggen. Daar is geen woord Chinees bij.

En daar ga je gewoon mee door:

yeyo schreef:

....de door jou o zo geprezen ontknoping.

Citaat? Die heb je niet, want die is er niet.

Wat is het nut van discussie als jouw antwoord al vaststaat en jij mijn antwoord invult?

Citaat? Die heb je niet, want die is er niet.

Er zijn berichten verwijderd, niet moeilijk dat het citaat niet meer te traceren is.

Loft is gewoon een leuke thriller al is hij toch niet de grote Vlaamse klassieker volgens mij. De kijkcijfers hebben vooral te maken met de verwachtingen na het veel betere Zaak Alzheimer en deels de hype die rond de film gekomen is.

Film Pegasus schreef:

Dan ga ik die maar eens proberen op jouw aanraden. Nog meer Belgische filmtips?

avatar van Metalfist

Metalfist

starbright boy schreef:

Kunnen berichten eigenlijk worden terug gezet of is dat technisch zeer moeilijk?

Citaat? Die heb je niet, want die is er niet.

Gelukkig waren de citaten wel nog te traceren.

Spannend verhaal, goede wendingen

yeyo schreef:

Gelukkig waren de citaten wel nog te traceren.

???????????????????????????????????

Hoezo NOG wel? Die staan toch gewoon hieronder?

On-voor-stel-baar, wat schrijf ik nou:

"Toen wel en nu nog steeds: het zijn nieuwere berichten (dan dat bericht) die verwijderd zijn, niet oudere voorgaande berichten. Dussss."

Nou dus waar staat het o zo door mij geprezen einde???? Staat er niet. Hoe vaak moet iets herbevestigd worden?

Wellicht in de war met Lenn?

Zou wel beter zijn als voorgaande berichten weer teruggeplaatst worden anders blijft meneer dezelfde doodlopende afslagen nemen.

Anyway, geen andere Belgische films het aanzien waard? Iemand?

Sideshow Bob schreef:

Ik had het over de ontknoping, wat natuurlijk op hetzelfde neerkomt als de plotwending op het einde.

Sideshow Bob schreef:

Anyway, geen andere Belgische films het aanzien waard? Iemand?

Misschien een ander topic over starten?

Ik denk dat je hier wel wat tips kan opdoen: top 10 Belgische films

Films als Any way the wind blows, Hel van Tanger, Manneken Pis, Aanrijding in Moscou, Iedereen beroemd, Ex Drummer, Ben X, Daens, Hector, Linkeroever en nog een hele hoop. En dat is alleen nog maar voor het Vlaamstalige gedeelte.

Loft is niet slecht en heeft het geluk van een groter budget te hebben gekregen dan veel andere Belgische producties. Maar er zijn zeker betere Belgische films geweest.

Sideshow Bob

Beter dan Loft, dat klinkt goed. Hier kan ik wel even mee vooruit. Hartelijk dank!

avatar van Barney23

Barney23

Veel te hoge score voor een tegenvallende film

dit was een saaie film ik heb de film op de helft maar uitgezet

zo zwak werd die en teveel gevloek in Belgische films ik zet niet vaak een film uit maar deze was niet om aan te kijken maarja smaken verschillen