134.889 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.779 berichten | 4.929.318 stemmen

The Hills Have Eyes (1977)

Hills Have Eyes, The (1977)
387 stemmen | gemiddelde 2,64
mijn stem:
16 jaar geweld angstVerenigde Staten
Horror
89 minuten

geregisseerd door Wes Craven
met Susan Lanier, Robert Houston en Martin Speer

De familie Carter trekt met de caravan richting Californië. Vader Bob wil eerst nog enkele oude zilvermijnen bezoeken in een afgelegen woestijngebied. Het domein ligt er verlaten bij. Wanneer er plots legerjets boven hun hoofden scheuren, vermoeden ze dat ze zich nabij een testbasis van de Amerikaanse luchtmacht bevinden. Door de verwarring raakt het voertuig van de Carters van de baan en zit het gezelschap hopeloos vast. Even later blijkt het gebied toch bewoond te zijn. De bewoners blijken echter niet vertrouwd te zijn met de moderne samenleving en gedragen zich als hebberige dieren.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2010, 20:54 uur
yeyo schreef:
Groot gelijk movie acteurs! De remake is bijlange niet zo slecht, maar is toch te gepolijst naar mijn zin en mist het grauwe sfeertje van deze film.

Ik zou toch voor de remake kiezen :)

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2010, 22:21 uur
God, wat heb ik mezelf aangedaan... ;( Dit bewijst maar weer eens dat remakes ook véél beter kunnen zijn dan het origineel. Na 10 minuten zat ik al met een chagrijnig gezicht naar de tv te kijken, maar omdat ik toch ergens nog hoop koesterde dat het beter zou worden zette ik hem niet af.

And god, had ik dat maar wel gedaan. Amateuristisch, irritant, slecht, belachelijk, ongeloofwaardig, tenenkrommend..

Oh, nu ben ik NOG een grotere fan van de remake. In de prullenbak er mee? Of gewoon als verjaardagscadeau geven aan iemand waar ik een hekel aan heb.. Is ie toch nog ergens goed voor. Bah.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Hills Have Eyes (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2010, 14:16 uur
Kan het dat je hoe dan ook niet bepaald te vinden bent voor horrorfilms die nogal gedateerd ogen?

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2010, 15:09 uur
Daar ben ik sowieso niet echt een fan van nee, dat klopt. Maar ik probeer ze wel te kijken, omdat er af en toe toch verrassingen tussen zitten. Als het totaalpakketje klopt hoeft het ook geen probleem te zijn dat ie gedateerd is. Maar helaas vind ik dat in de meeste gevallen wel storend.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2011, 15:50 uur
Wes Craven blijft een matige regisseur, die af en toe een uitschieter naar boven weet te maken. Net zoals Last House on the Left deed deze film me eigenlijk niet veel. Het feit dat de hoofdrolspelers al geen charisma hebben, zorgt ervoor dat het me niet veel interesseert of en hoe ze aan hun einde komen.
Michael Berryman en zijn broers zijn wat mij betreft het hoogtepunt van deze film, maar echt bijzonder is hij niet!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2011, 20:20 uur
Misschien omdat ik deze gezien heb na de remake maar de remake vond ik stukken beter, vooral op horrorniveau.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2011, 18:12 uur
redelijk makkelijk uit te zitten door dat leipe familietje achter de heuvels.
maar het zag er allemaal wel vrij goedkoop uit en en tegenstelling tot bijv. t.t.c.m. vond ik het ook geen moment spannend worden. 2 *

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2011, 16:34 uur
Tsjaaaa hele slechte film eigenlijk... Tsjaa hele slechte acteurs ook in deze film... Tsjaaaa het verhaal was ook niet zo goed.... Tsjaaaa.... toch niet zo'n goede film eigenlijk..

Tja...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2011, 16:38 uur
Grappig trouwens. Bij pagina 9 bij Scream 4 zeg je dit:

clockwork72 schreef:
Hier kijk ik erg naar uit. Hoop dat het wat wordt, maarja Wes Craven maakt hem dus dan wordt het sowieso goed.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2011, 16:42 uur
Jaaaaaa maarja niet al z'n films zijn even goed hé? Alleen al omdat deze film er belachelijk gedateerd en slecht uitziet verdient het in mijn ogen al een laag cijfer.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 april 2011, 17:12 uur
Valt maar te zien wat je onder slecht uitzien verstaat. Ik vind die 'grainy' jaren '70 look erg sfeervol bij horrorfilms.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2011, 6:59 uur
Ja het is een ouwe film, het komt ook een beetje belachelijk over om de badguys in prehistorische kleding rond te zien rennen en op een gegeven moment dacht ik dat ik in een aflevering van rintintin de wonderhond was beland.
ach de jaren zeventig, een opel kadet voor de deur, tuc op tafel, moeder in de keuken en de hils have eyes op vcc philips 2000 systeem
2,5

SlasherMovieMan
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2011, 9:39 uur
Hebben de bergen echt ogen of zijn ze toe aan een goeie bril?

Dus........ is Wes Craven's horror klassieker uit 1977 werkelijk de klassieker die hij verdiend te zijn??? Laat me het je vertellen: jazekers. The Hills Have Eyes is gewoon een klassieker in het horror-genre van horrormeester Wes Craven. Zelfs voor zijn tijd was ie niet normaal creepy en dat is ie eerlijk gezegd nog steeds. Qua bloed & guts valt ie nog wel mee in vergelijking met zijn mega brute remake, maar de film heeft naar mijn mening de tand des tijds doorstaan en wordt nog steeds erg geprezen door zowel fans als critici als met name een vorm van cult. Nee, persoonlijk vind ik dit toch echt wel een klassieker.

Moet je eigenlijk wel gezien hebben!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 1:54 uur
deze was nog vermakelijk. een cult horror uit de jaren 70, en al kwam het niet in de buurt van Texas Chainsaw Massacre, wel veel beter dan die remake uit 2006

Metalfist
(crew)
avatar van Metalfist
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 februari 2012, 11:13 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
We're gonna be french fries! Human french fries!

Wes Craven is een regisseur met wie ik gemengde gevoelens heb. Met A Nightmare on Elm Street heeft hij voor mij één van de grootste filmklassiekers te pakken en ook de Scream films zijn vermakelijk te noemen. Langs de andere kant heeft Craven wel een aantal missers op zijn naam staan. Toch heeft dat me er een tijd geleden niet van tegen gehouden om een boxset met drie van zijn films in te kopen. De eerste, Summer of Fear, viel lelijk tegen maar van The Hills Have Eyes had ik toch iets hogere verwachtingen.

En die komen gelukkig wel uit. The Hills Have Eyes is Wes Craven zijn derde film dus hij had wel enige ervaring opgedaan maar het ziet er allemaal bij vlagen toch nogal knullig uit. Dit heeft dan wel weer het vreemde effect dat het een zekere charme krijgt. Sowieso is de setting van de woestijn met een familie vreemde locals al wel één van de leukere takken van het horror genre maar Craven begint het dan ook nog eens te mengen met boobytraps waar McGyver trots op zou zijn. Langs de ene kant is de film dus enorm belachelijk (die pakjes van de kannibalen!) maar toch blijft het een zekere vorm van vermakelijkheid houden, zeker als je de film kijkt met meerderen. Gebaseerd op de legende van Sawney Beane en zijn familie die in de jaren 1400 leefden is The Hills Have Eyes verre van beangstigend al kan ik me voorstellen dat dit indertijd toch wel wat een effect moet hebben gehad op de mensen maar het wordt zelfs lachwekkend slecht. Gelukkig voor Craven werkt dat in sommige gevallen, zoals deze film er één is, wel redelijk goed bij mij. Alleen jammer trouwens van het wel erg abrupte einde. Oorspronkelijk had Craven een ander plan voor het einde waarin de overblijvende Carters zouden samenkomen met Ruby en samen zouden weggaan maar dat einde werd niet gebruikt doordat Craven het idee had dat dit meer schokkend zou overkomen.

Wel een enorm waardeloze cast. Het gerucht gaat dat de acteurs zijn gekozen omwille van de mogelijkheid om a) snel te lopen en b) op commando te kunnen schreeuwen. Het is er aan te merken dat dit niet echt de perfecte graadmeters zijn om een cast te selecteren want Robert Houston als Bobby Carter is lachwekkend slecht. Zelden iemand zo slecht zien acteren. Martin Speer als Doug, was ik de enige die aan Wolowitz uit de Big Bang Theory moest denken, was trouwens niet veel beter maar kon er nog mee door. Suze Lanier-Bramlett (hier nog gecrediteerd als gewoon Suze Lanier) heeft het hierna ook niet meer al te lang getrokken. Een rolletje in het naar het schijnt verschrikkelijke deel 2 en voor de rest een cabaret/zang carrière opgebouwd. Slimme keus op zich maar ze was niet het slechtste wat de film had te bieden qua cast. The Hills Have Eyes is misschien nog wel het interessantste vanwege de performance van Michael Berryman. De acteur die geboren werd met de ziekte Hypohidrotic Ectodermal Dysplasia waardoor hij geen zweetklieren of enige vorm van haar heeft, heeft hiermee één van zijn eerste filmrollen te pakken en doet dat op zich redelijk leuk. Nooit hoogstaand maar wel vermakelijk.

Binnenkort maar eens achter de remake gaan want dit is een film waarvan de remake logisch is. Wes Craven heeft een goed uitgangspunt maar de tijdsgeest en de onervarenheid (?) spelen hem toch grotendeels te parten. Interessant om eens gezien te hebben maar niet het beste van Craven, dat blijft toch nog altijd A Nightmare on Elm Street.